Sobota 24. října 2020svátek má Nina 9 °C oblačno Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Co s kuřecími srdíčky? Zkuste recepty šéfkuchařů

Ravioly plněné liškami s kuřecím ragú | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Ravioly plněné liškami s kuřecím ragú | foto: Grand Cru

Srdíčka na ragú, žaludky do polévky a z brzlíku připravíte zajímavou přílohu. Naučte se v kuchyni využívat i vnitřnosti neboli drobty. Co připravit například z kuřecích srdíček? Podobný úkol dostali i soutěžící v pořadu Masterchef. Nechte se inspirovat recepty a tipy šéfkuchařů.

Ravioly plněné liškami s kuřecím ragú (Jan Punčochář, Grand Cru)

Ravioly

  • 225 g semoly
  • 280 g hladké mouky
  • 80 g žloutků
  • 4 vajíčka

Smícháme obě mouky, žloutky a celá vejce a vytvoříme rukou v míse těsto, které řádně prohněteme. Následně několikrát projedeme strojem na těsto, složíme a necháme ve fresh folii odpočinout v lednici 30 minut. Poté vyválíme těsto a vykrojíme čtverečky na ravioly. Plníme houbovou náplní, potřeme vodou a spojíme v ravioly. V osolené vodě vaříme tři minuty a nakonec potřeme máslem.

Náplň do raviol

  • 200 g lišek
  • 50 g šalotky
  • 30 g másla
  • 100 g brambor
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Na másle orestujeme lišky, najemno nastrouháme brambory a přidáme k liškám. Na pánvi restujeme do sucha. Z hub a brambor nám vzniknou větší kusy, které opět najemno nasekáme, přidáme šalvěj, promícháme a necháme vychladnout.

Ragú

  • 600 g kuřecích srdíček
  • 1 dcl oleje
  • 100 g másla
  • 2 dcl smetany 33%
  • 1 dcl bílého vína
  • 80 g šalotka
  • 50 g pažitky
  • 150 g lišek

Srdíčka očistíme, uvaříme doměkka v silném kuřecím vývaru, vyjmeme a nakrájíme na kostičky,. Následně osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji v pánvi. Přidáme najemno nasekanou šalotku. Vedle si rozpálíme druhou pánev a na másle zprudka orestujeme lišky. Zalijeme 1 dcl bílého vína, osolíme, opepříme a okmínujeme a přidáme k masu. Do pánve přidáme smetanu, provaříme a ke konci zasypeme nasekanou pažitkou. Do talíře nandáme ragú, ravioly a posypeme nasekanou pažitkou.

Rakouský pajšl z kuřete s hrnkovými knedlíky s kadeřábkem

Rakouský pajšl z kuřete s hrnkovými knedlíky s kadeřávkem (Petr Hajný, Park Hotel Popovičky)

  • 250 g kuřecích srdíček
  • 250 g kuřecích žaludků
  • 2 stehna z kuřete
  • 100 g mrkev
  • 100 g celeru
  • 80 g pertžele
  • 1 velká cibule
  • divoké koření
  • 1 dcl bílého vína
  • 0,5 dcl octa
  • 50 g hladkolisté pertžele
  • 2 dcl smetany 33%
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř

Knedlíky

  • 10 rohlíků
  • 6 vajec
  • 40g másla
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 150 g spařeného kadeřávku
  • pepř
  • dva stroužky česneku
  • 2dcl mléka
  • olej či máslo na vymazání hrnku
  • hrubá mouka na vysypání hrnku

Do osolené vroucí vody vložíme kuřecí vnitřnosti a spaříme je. Následně důkladně propláchneme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou očištěnou zeleninu, přidáme vnitřnosti, celá osolená kuřecí stehna a opečeme. Dále zalijeme bílým vínem a octem. Do směsi vložíme divoké koření v čajové síťce, zalijeme vodou a pomalu vaříme doměkka. Až je vše měkké vyndáme stehno, které obereme od kosti, nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do ragů. Nakonec zjemníme smetanou a přidáme jemně nasekanou hladkolistou pertželku.

Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky, prolijeme mlékem, přidáme sůl, muškátový oříšek, 50g rozpuštěného másla a žloutky a přidáme spařený kadeřávek nasekáme na jemno a spolu s utřeným česnekem. Vše smíchám a přidáme sníh z bílků. Hrnky vytřeme máslem či olejem a vysypeme moukou a následně řádně naplníme hmotou. Do hrnce vložíme pařáček a vodu, naskládáme do něj hrnky a vaříme 25 minut.

Nebezpečná místa Česka: pražské hlavní nádraží. Třicet let zde vládne podsvětí

Hlavní nádraží v Praze | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Reportéři MF DNES mapují místa, která podle statistik nejsou výjimečně nebezpečná. Ve skutečnosti jde o no-go zóny,...

Populární zážehové motory ztrácí na spolehlivosti, problémy začínají u oleje

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Po letech převahy dieselů se pozornost obrací k zážehovým motorům, o kterých se říká, že jejich údržba je méně...

Unikátní analýza čtyř tisíc hypoték: zjištění jsou mnohdy překvapivá

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Hypoteční trh zlevňuje a trhá rekordy. Jaká je ale realita při poskytování hypotečních úvěrů? Jak rychle je lze získat,...

Hledáte zdravou svačinku? Sáhněte po kapsičce od Sunaru, která je komplet BIO včetně obalu
Hledáte zdravou svačinku? Sáhněte po kapsičce od Sunaru, která je komplet BIO včetně obalu

Když se řekne Sunar, co se vám jako první vybaví? Chutné sušené mléko? Není se čemu divit. Sunar a jeho kojenecká výživa tu je pro naše miminka už...