Kulinářská akce, které se účastní několik desítek šéfkuchařů předních českých restaurací, potrvá do neděle.
Součástí sedmého ročníku festivalu, který se do velké míry soustředí na vzdělávání v oblasti gastronomie, je řada kurzů a workshopů.
Návštěvníci se tak například naučí připravovat sushi nebo uvidí, jak správně ugrilovat kohouta či perličku, ze kterých šéfkuchař Jan Horký bude připravovat steaky.
Jeden z workshopů, který povede šéfkuchař Jiří Štift, se bude soustředit na přípravu asijského pouličního jídla.
Šéfkuchař Marek Fichtner pak hosty zasvětí do zahradního grilování a nabídne rychlokurz cukrářského umění.
V rámci sladkostí je letos atypicky zastoupená i cukrová vata podávaná na špejli i jako součást zákusků zdobených jahodami. "Přemýšlím i o dalších kombinacích, cukrová vata začíná být hit," řekla šéfcukrářka Hotelu Kempinski Hybernská Prague Karolína Kocincová.
Proti loňskému šestému ročníku, který navštívilo přes 18 tisíc lidí, letošní akce nabídne víc míst k sezení včetně relaxační "Piknikové louky". Akce se kromě jídla bude soustředit na nápoje - například se uskuteční degustace vody, nebo kombinace vína s čokoládou.
Zobrazit celou fotogaleriiProhlédněte si pohodlně všechny fotografie |