Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Co vás čeká na Prague food festivalu? Cukrová vata či degustace vody

Jídlo

  7:00
PRAHA - Srílanské krevetové kari, jelení carpaccio či zákusky zdobené cukrovou vatou mohou ochutnat návštěvníci Prague Food Festivalu, který v pátek v poledne začal v Královské zahradě Pražského hradu.

"Hosté ochutnají různé druhy kuchyní, mohou si zkusit i kulinářskou zvláštnost jakou je veleštír císařský z rovníkové Afriky a ještě se dozví spoustu zajímavostí," uvedl zakladatel festivalu Pavel Maurer s tím, že cílem je obohatit nejen chuťové pohárky, foto: MAFRA - Tomáš Krist

Kulinářská akce, které se účastní několik desítek šéfkuchařů předních českých restaurací, potrvá do neděle.

Proti loňskému šestému ročníku, který navštívilo přes 18.000 lidí, letošní akce nabídne víc míst k sezení včetně relaxační "Piknikové louky".

Součástí sedmého ročníku festivalu, který se do velké míry soustředí na vzdělávání v oblasti gastronomie, je řada kurzů a workshopů.

Srílanské krevetové kari, jelení carpaccio či zákusky zdobené cukrovou vatou mohou ochutnat návštěvníci Prague Food Festivalu.

Návštěvníci se tak například naučí připravovat sushi nebo uvidí, jak správně ugrilovat kohouta či perličku, ze kterých šéfkuchař Jan Horký bude připravovat steaky.

Návštěvníci se tak například naučí připravovat sushi nebo uvidí, jak správně ugrilovat kohouta či perličku, ze kterých šéfkuchař Jan Horký bude připravovat steaky.

Jeden z workshopů, který povede šéfkuchař Jiří Štift, se bude soustředit na přípravu asijského pouličního jídla.

Kulinářská akce, které se účastní několik desítek šéfkuchařů předních českých restaurací, potrvá od pátku do neděle.

Šéfkuchař Marek Fichtner pak hosty zasvětí do zahradního grilování a nabídne rychlokurz cukrářského umění.

Food festival

V rámci sladkostí je letos atypicky zastoupená i cukrová vata podávaná na špejli i jako součást zákusků zdobených jahodami. "Přemýšlím i o dalších kombinacích, cukrová vata začíná být hit," řekla šéfcukrářka Hotelu Kempinski Hybernská Prague Karolína Kocincová.

Šéfkuchaři Roman Paulus a Ondřej Slanina na zahájení.

Proti loňskému šestému ročníku, který navštívilo přes 18 tisíc lidí, letošní akce nabídne víc míst k sezení včetně relaxační "Piknikové louky". Akce se kromě jídla bude soustředit na nápoje - například se uskuteční degustace vody, nebo kombinace vína s čokoládou.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!