12. prosince 2018 5:09 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Cukroví, na kterém si pochutnají i diabetici. Zkuste třeba brusinková srdíčka

Trojlístky z kešu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Trojlístky z kešu | foto: Projekt Vánoční večeře jinak

Pro diabetiky jsou Vánoce náročné svátky, pod jídlem se prohýbají stoly a chuť na dobroty roste. Server Lidovky.cz přináší proto recepty na troje cukroví, které můžou i lidé s cukrovkou.

Švestkové úlky

(25 kusů)

  • 150 g sušených datlí
  • 50 g kokosu
  • 30 g švestkových povidel bez cukru
  • 30 g vlašských ořechů

Datle umixujte s kokosem na lepivou hmotu. Tu vkládejte do tvořítka na výrobu úlů. Zespodu udělejte vprostřed úlku důlek. Jakmile cukroví vyjmete z tvořítka, naplňte důlek švestkovými povidly. Hotové úlky postavte na polovinu vlašského ořechu.

Brusinková srdíčka

(33 kousků)

  • 150 g brusinek
  • 20 g ovesných vloček
  • 30 g kokosu
  • 5 g pomerančová kůra

Pomerančovou kůru umixujte najemno, dejte stranou. Následně mixujte brusinky s ovesnými vločkami a kokosem. Do směsi přidejte nastrouhanou kůru. Z výsledné směsi vykrajujte tvořítkem srdíčka.

Brusinková srdíčka

Trojlístky z kešu

(45 kousků)

  • 150 g sušených meruněk
  • 50 g oříšků kešu
  • 20 g kokosu
  • 50 g hořké 80% čokolády

Sušené meruňky umixujte s oříšky kešu a kokosem. Z výsledné hmoty vykrajujte tvořítkem trojlístky. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejte hořkou čokoládu, kterou trojlístky dozdobíte.

ČTK

Najdete na Lidovky.cz