Diskuse k článku: KUNC: Druhý nejlepší ďábelský trik? Dát Čechům burčák

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 14
  • Poslední: 28.9.2018 10:09
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
F. Svoboda 28.9.2018 10:09

Za svého ranného mládí , kdy jsem objevil burčák, jsem se dozvěděl, že člověk pro své zdraví má vypít tolik tohoto moku, kolik má v těle krve. Jednoho dne jsem si tedy pořídil zásobu burčáku a začal jsem aplikovat tuto theorii. Po vypití 1 litru jsem již pokračoval krátce a nechápal jsem, zda je to možné vydržet. Později mně bylo řečeno, že uvedené množství se nemá vypít za den, ale za sezonu. Takto, před lety poučen, si právě jdu dát sklenku !!!

R. Gramblička 19.9.2018 14:18

Já si třetím rokem chodím po burčák do vinařství Chrámce u Mostu a můžu ho pochválit. dělají z různých odrůd a chutné jsou všechny. Jen je to občas po jeho konzumaci divoké

M. Pechar 31.8.2018 1:25

A už jste někdo pil archivní burčák?

R. Gramblička 19.9.2018 14:14

:-))))

L. Písařík 29.8.2018 14:16

Burčák znají i vedle v Rakousku a tam se jmenuje STURM.

Když ho vypijete litr naráz, poznáte, proč se tak jmenuje.

J. Šrámek 29.8.2018 9:02

Když jde na odbyt víno(?) v krabicích a pet lahvích,tak proč neprodávat i nakvašenou šťávu z kde čeho?Burčák existuje jen několik hodin a hodně lidí svou mlsnost zaplatilo životem.Kysličník uhličitý je také vedlejší produkt kvašení.Karbanátek je také docela dobré jídlo,když si jej uděláte doma a semelete si maso.To,co koupíte za drahou cenu v nějakém občerstvení je pro normálního člověka nepoživatelné,ale mnoho lidí to baští s málem nábožnou úctou.Ono se to jmenuje přece ---burger,že!

M. Hoblík 29.8.2018 8:45

Když to těm lidem chutná, proč jim kazíte radost? A jablek na výtečný burčáček je dost, jen si dejte do nosu!

A. Reček 29.8.2018 9:08

Burčák z jablek existuje ???

Z. Lapil 29.8.2018 10:26

Asi se tak nejmenuje a jmenovat nesmí, ale myslím, že "částečně zkvašený mošt" je nutnou mezifází mezi ovocem a ovocným vínem. Takový černorybízový burčák může být dost zajímavé pití.

J. Škodák 29.8.2018 13:23

Jo existuje a dělá se v Čechách, ale u nás na Moravě je z vína!

K. Kvita 29.8.2018 18:15

Z jablek je to Cider myslím.

P. Hlosta 29.8.2018 8:12

Vždy jsem žasl nad pitomostí lidí, co kupovali u cest burčák po demižonech, aby se doma pak zchlastali. Taky ochutnávky prodávané ve stáncích vesnic a měst mi přijdou jako prodej naprosto vínu nerozumějícím, což je v podstatě podvod na zákazníky. Ve vinných sklípcích je to něco jiného, protože tam si čeká vinař na první výsledek své pěstitelské práce, aby ochutnal co z ní patrně bude. Pozve-li k tomu čekání nějakého hosta, pak je to o přátelství, případně o obchodním partnerství. Mošt začne bouřlivě kvasit a dost těsně před pominutím toho bouřlivého kvašení se ochutná. Jak by vůbec bylo možné tento stav zafixovat a rozvážet to po světě k prodeji a zároveň aby se tomu dalo říkat burčák?! No, Čecháčkovi a alkoholikovi prodáte kdejaký sajrajt!

A. Reček 29.8.2018 8:27

Je to tak. Konzumace čerstvého burčáku vyžaduje také mít po boku WC!!

P. Durkot 29.8.2018 13:55

A záchranáře v pohotovosti po druhé ruce.

Najdete na Lidovky.cz