Diskuse k článku: KUNC: Druhý nejlepší ďábelský trik? Dát Čechům burčák

Přihlaste se



REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ,
NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS REGISTRACE

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07.Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.
  • Příspěvků: 13
  • Poslední: 19.9.2018 14:18
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
R. Gramblička 19.9.2018 14:18

Já si třetím rokem chodím po burčák do vinařství Chrámce u Mostu a můžu ho pochválit. dělají z různých odrůd a chutné jsou všechny. Jen je to občas po jeho konzumaci divoké

M. Pechar 31.8.2018 1:25

A už jste někdo pil archivní burčák?

R. Gramblička 19.9.2018 14:14

:-))))

L. Písařík 29.8.2018 14:16

Burčák znají i vedle v Rakousku a tam se jmenuje STURM.

Když ho vypijete litr naráz, poznáte, proč se tak jmenuje.

J. Šrámek 29.8.2018 9:02

Když jde na odbyt víno(?) v krabicích a pet lahvích,tak proč neprodávat i nakvašenou šťávu z kde čeho?Burčák existuje jen několik hodin a hodně lidí svou mlsnost zaplatilo životem.Kysličník uhličitý je také vedlejší produkt kvašení.Karbanátek je také docela dobré jídlo,když si jej uděláte doma a semelete si maso.To,co koupíte za drahou cenu v nějakém občerstvení je pro normálního člověka nepoživatelné,ale mnoho lidí to baští s málem nábožnou úctou.Ono se to jmenuje přece ---burger,že!

M. Hoblík 29.8.2018 8:45

Když to těm lidem chutná, proč jim kazíte radost? A jablek na výtečný burčáček je dost, jen si dejte do nosu!

A. Reček 29.8.2018 9:08

Burčák z jablek existuje ???

Z. Lapil 29.8.2018 10:26

Asi se tak nejmenuje a jmenovat nesmí, ale myslím, že "částečně zkvašený mošt" je nutnou mezifází mezi ovocem a ovocným vínem. Takový černorybízový burčák může být dost zajímavé pití.

J. Škodák 29.8.2018 13:23

Jo existuje a dělá se v Čechách, ale u nás na Moravě je z vína!

K. Kvita 29.8.2018 18:15

Z jablek je to Cider myslím.

P. Hlosta 29.8.2018 8:12

Vždy jsem žasl nad pitomostí lidí, co kupovali u cest burčák po demižonech, aby se doma pak zchlastali. Taky ochutnávky prodávané ve stáncích vesnic a měst mi přijdou jako prodej naprosto vínu nerozumějícím, což je v podstatě podvod na zákazníky. Ve vinných sklípcích je to něco jiného, protože tam si čeká vinař na první výsledek své pěstitelské práce, aby ochutnal co z ní patrně bude. Pozve-li k tomu čekání nějakého hosta, pak je to o přátelství, případně o obchodním partnerství. Mošt začne bouřlivě kvasit a dost těsně před pominutím toho bouřlivého kvašení se ochutná. Jak by vůbec bylo možné tento stav zafixovat a rozvážet to po světě k prodeji a zároveň aby se tomu dalo říkat burčák?! No, Čecháčkovi a alkoholikovi prodáte kdejaký sajrajt!

A. Reček 29.8.2018 8:27

Je to tak. Konzumace čerstvého burčáku vyžaduje také mít po boku WC!!

P. Durkot 29.8.2018 13:55

A záchranáře v pohotovosti po druhé ruce.