Sobota 31. října 2020svátek má Štěpánka 13 °C zataženo Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Domácí těstoviny s humrem podle michelinského šéfkuchaře Gordona Ramsayho

Domácí tagliolini s humrem podle Gordona Ramsayho | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Domácí tagliolini s humrem podle Gordona Ramsayho | foto: Bread Street Kitchen & Bar

Máte rádi těstoviny? Zkuste si je připravit podle receptu michelinského šéfkuchaře Gordona Ramsayho a pochutnávejte si na nich stejně jako hosté pětihvězdičkového hotelu Atlantis The Palm, kde kuchařský mág provozuje svou stylovou restauraci Bread Street Kitchen & Bar a právě toto jídlo v ní servíruje.

Ramsay ve své restauraci laděné do minimalistického stylu, nabízí typickou evropskou kuchyni a samořejmě tradiční britská jídla jako Fish & Chips. Jídla tu doplňují originálně servírované nápoje. Například již věhlasný koktej Bloody Mary si vychutnáte z plechovky od tomatové polévky.

Na domácí těstoviny

  • 500 g semolinové mouky
  • 12 žloutků
  • trocha vody

Všechny suroviny smíchejte dohromady a vypracujete kompaktní těsto. Je možné si koupit již hotové italské těstoviny nebo použít klasické sušené.

Emulze

  • 75 ml bílého vína
  • 75 ml extra virgin olivového oleje
  • 10 g másla
  • 3 g česneku

Povolené máslo a všechny ostatní ingredience smíchejte dohromady.

Humr

  • 1⁄2 humra
  • nasekané čili papričky dle chuti
  • pažitka
  • jarní cibulka

Humří maso povařte v osolené vodě a oddělte od krunýře. Ten ponechejte stranou pro přípravu omáčky.

Postup: Těstoviny povařte po dobu 4 minut ve vroucí osolené vodě. Mezitím si v pánvi přiveďte k varu humří maso společně s čili, cibulkou a dvěma lžícemi emulse. Na závěr přidejtě těstoviny a vařte po dobu jedné minuty.

Omáčka

  • orestovaný krunýř z 1⁄2 humra a 1⁄2 langusty
  • 1⁄2 cibule
  • 1 větší mrkev
  • 1⁄2 pórku
  • 2 stroužky česneku
  • bazalka, koriandr, estragon
  • 2 stébla citronové trávy
  • 3 kuličky bílého pepře
  • 1 hvězdička anýzu
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • 125 ml brandy
  • 0,5 litru bílého vína
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 litr hovězího vývaru

Postup: Zeleninu nechejte zkaramelizovat. Přidejte rajčatové pyré a chvíli povařte. Vsypte orestované části krunýřů, brandy a nechte omáčku zredukovat, poté přidejte víno a nechejte znovu zredukovat. Nakonec přilijate vývary a vařte po dobu 35 minut. Krunýře vyjměte a na posledních 5 minut vhoďte čerstvé bylinky. Horkou omáčkou přelijte již naservírované těstoviny.

Feťáci lásky stále hledají, ale nikdy nenajdou, říká párový terapeut Vojtko

Psycholog Jan Vojtko | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Lásku si často pleteme se zamilovaností, ale vztah je práce, která nikdy nekončí. „Tolerance není ten správný klíč ke...

Můžete skoro všechno, nemusíte nic. Jak probíhají swingers party v Česku

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Swingers kluby, tedy místa neřesti, kde si páry mezi sebou střídají partnery a užívají si i těch nejdivočejších...

Střeva můžou i za naše štěstí či obezitu, říká molekulární biolog Ryšávka

Molekulární biolog Petr Ryšávka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Za civilizační choroby (např. alergie), ale i za vážné nemoci může mimo jiné vybíjení bakterií ve střevní mikroflóře....