Diskuse k článku: Dršťky na uzené paprice či ledvinky. Pohlreichovo bistro láká na rakousko-uherskou kuchyni

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 12
  • Poslední: 20.4.2017 12:33
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
P. Sulc 15.4.2017 5:07

Jestli ten obrazek ukazeje porci k obedu, tak to je snad pro petilete dite.

C. Sangrail 15.4.2017 1:46

Mrzí mě, co řekl o těch výjimečných producentech, kteří u nás dělají něco víc, než je (tristní) český standard. Nechápu, jak šéfkuchař, který si vlastně založil kariéru na propagaci regionální a sezónní kuchyně, může jen tak mávnout rukou nad jejich prací. Já si vážím všech, kdo se snaží dělat něco pořádného navzdory tomu, jak jim tato země hází klacky pod nohy. (Byrokracie, právní nejistota, všeobecná mentalita přednaštvanosti a malichernosti...) Právě lidí, kteří "dělají pár kusů hovězího", by mělo být víc, pak by se tu snad věci pohnuly kupředu. A jestli tyto lidi nepotřebujeme, protože zemědělství se už nemůže odlepit ode dna, jak tvrdí Z. P., pak možná nepotřebujeme ani restaurace jako jsou ty jeho, protože české pohostinství je zrovna tak odsouzené zůstat u dna...?

C. Sangrail 15.4.2017 1:49

U Olomouce např. vznikla šnečí farma. Firma Mitrovsky produkuje skvělé vyzrálé hovězí. Ocean48 sem vozí desítky druhů čerstvých ryb a mořských plodů. V kdejakém i středně velkém městě jsou pražírny kávy. Atd. atd. Já to prostě obdivuji. Lidé, kteří se do takových věcí pouštějí, vracejí životu v Čechách barvu a vůni.

P. Bárta 14.4.2017 22:11

Pohreich zaslouzi statni vyznamenani, nebot on otevrel problematiku kvality ceskeho restauraterstvi, ukoncil dobu, kdy kdektery " umelec" ala Novotny urcoval, co je kvalita v gastronomii a tu ted rozvijeji v mediich skutecni kuchari. Pisu to z Italie a kvalite ceskych surovin se musim akorat usmívat, te je všenarodni omyl

J. Novotný 15.4.2017 6:39

Jetli s prominutím "žerete" dršťky, ledvinky a foie gras s knedlíky a za svůj idol v gastronomii považujete Pohlreicha se slovníkem dlaždiče, je mi vás upřímně líto. Tím spíš, jestli píšete z Itálie. Tipuju, že by to by tam nejedl ani pes. Já žil dlouhá léta ve Francii a fois gras s knedlíkem je neuvěřitelná ostuda.

L. Pelikán 20.4.2017 12:33

,francouzskou kuchyn znám jen z popelnice a dlouho jsem považoval šnecí paštiku za mazadlo na boty a žabí stehýnka jsem dál ozobat slepicím ty přestaly snášetsk hodnotí m však francouzs ké brambory,ty ale v popelnicích jsou málo, co by jedl můj pes ten sežere vše , i po mně

J. Novotný 14.4.2017 16:49

Dřív jsem to místo měl rád. Jen v pátek si člověk musel dávat bacha, to se házelo zbylými koblihami, bylo to v Praze vyhlášené :-)

J. Novotný 14.4.2017 16:45

Br, to bych tedy nejedl, ledaže bych umíral hlady.

J. Fohl 14.4.2017 16:42

Myslím si , že Zdeněk Polreich docela dobře vystihuje situaci v českém zemědělství. Nikdy jsem nerozuměl tomu křečovitému vychvalování českých potravin! Stačí vytáhnout paty za humna a porovnat kvalitu tamních potravin a to jak v nákupních centrech, tak i zejména na farmářských trzích třeba v sousedním Rakousku!

L. Pelikán 14.4.2017 14:50

když na to někdo má,může tam chodit,já mám jenom 3500 důchodu a tak hlavně kontroluju popelní ce a taky to není hnejorší,jen ve flaškách většinou je sucho,až našetřím tak si do toho CAFFE zajdu

P. Veselský 14.4.2017 9:13

Když mu to jedí, tak ať tam chodí. Česká kuchyně je česká kuchyně!

V. Hamáček 14.4.2017 11:08

To co vaří Pohlreich v Caffe Imperial je rozhodně víc česká kuchyně než , co vaří doma 99,9% Češek ....nanynky z Mimibazaru

Premium

Nikdo dodnes neví, kolik těch holek zůstalo zakopaných. Starosta Dubí vzpomíná

Prostitutka láká zákazníky za výlohou vykřičeného domu v Dubí u Teplic (2005) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Devadesátky“ a přelom tisíciletí byly v Dubí na Teplicku divoká léta. Řádili tu pasáci prostitutek a mafiáni. Město se...

Premium

Kořeněná jídla ani káva neškodí, vyvrací profesor Tesař letité mýty

Prof. Vladimír Tesař, zakladatel a přednosta Kliniky nefrologie 1. Lékařské... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kola je pro ledviny hrob. Nejlepší je nesolit a nejíst ostrá exotická jídla. Alkohol dokáže „propít“ ledviny, které je...

Premium

Špičkový výrobek i po letech funguje. Kvůli hloupé chybě je však k ničemu

Vypadá i funguje jako nová. Jen z ní kvůli několika nesmyslům ani nezískám... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Snoubení spotřební elektroniky a počítačů provázely porodní bolesti, které jsou z dnešního pohledu absurdní a...