Neděle 24. ledna 2021svátek má Milena 2 °C sněžení Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

El Cid: španělské pochutiny v Plzni

Kromě restaurace El Cid, Bar de Tapas, v Plzni najdete i sesterský La Provence, který čerpá z francouzské a italské kuchyně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Kromě restaurace El Cid, Bar de Tapas, v Plzni najdete i sesterský La Provence, který čerpá z francouzské a italské kuchyně | foto: Iva Pospíšilová

Restaurace El Cid v plzeňských Křižíkových sadech patří k těm podnikům, které do západočeské metropole přinesly něco nového – v tomto případě koncept španělské restaurace a tapas baru – a nezůstaly přitom na půli cesty. Svědčí o tom mimo jiné fakt, že se jako jediná ze zdejších restaurací pravidelně umisťuje v top 100 Maurerova žebříčku Grand Restaurant.

Můžete tu ochutnat snad všechny klasické recepty španělské kuchyně; vedle paelly, gazpacha či „pancety de cerdo ibérico“, tedy pečeného bůčku na iberijský způsob, je největšímmístnímhitem vinný humidor a hlavně čerstvé ryby, které hrdě vystavují v chladicím boxu hned u vchodu.

PSALI JSME:

Kromě ryb vás už při vstupu jistě zaujme kachličkami obložený bar a žlutá výmalba navazující restaurace. Právě nutnost projít nejprve kuřáckým barem, abyste se dostali do nekuřáckého prostoru restaurace, je jedním z mála minusů podniku. Za další by se daly označit trochu vyšší ceny: například předkrmový talíř To nejlepší ze Španělska vás vyjde na 365 korun, zmíněná ryba na 285,– a tvarohová zmrzlina s mandlemi a akátovým medem na 115 korun.

Ani v případě, že máte poněkud hlouběji do kapsy, však nemusíte věšet hlavu: vydejte se sem na oběd. Polední menu, opět laděné na středomořskou notu, netrpí častým nešvarem, jímž je nízká kvalita v porovnání s ostatní nabídkou, a přitom ho pořídíte za rozumný peníz.

Peníze mě omámily. Upřímná zpověď Jana Šimáka, proč ho fotbal přestal bavit

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Už nikdy nezjistí, jak dobrý doopravdy mohl být. Říkalo se, že má větší talent než Tomáš Rosický, ale místo, aby si po...

Dům pana Hrbáčka navždy potemní. Letos jeho potomci rozsvítili naposledy

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Sedmnáct let postupně vylepšoval a rozšiřoval osvětlení svého domu v Lípě u Zlína Antonín Hrbáček. Jeho vánoční výzdoba...

TEST e-shopů potravin: Ráno objednáte, po obědě pečete. Nebo za tři dny

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Když před necelými třemi lety testovala MF DNES internetové prodejce potravin, nacházela se většina Čechů ve stadiu...

Nechce se vám dnes vařit? Hotové polévky SALVEST Prestó jsou ideální alternativou
Nechce se vám dnes vařit? Hotové polévky SALVEST Prestó jsou ideální alternativou

S kolegyněmi v redakci jsme měly možnost vyzkoušet polévky Prestó, které jsou opravdu rychlé na přípravu a usnadní vám přemýšlení nad tím, co...