Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Energetické tyčinky i těstoviny. Přidávání hmyzu do jídla je nový trend, navíc ekologický

Šest nožiček, tykadla a složené oči - mnozí lidé znají odpor vůči hmyzu. Zvlášť pokud se mají do zvířátek zakousnout. Některé však může ke konzumaci hmyzu lákat dobré svědomí: Odborníci důrazně volají po tom, abychom v zájmu záchrany klimatu a životního prostředí všichni jedli více hmyzu a larev. A abychom dělali něco proti formám hromadného chovu zvířat, při nichž savci jako hovězí dobytek a vepři trpí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

5. 9. 2018 14:14

Řekl bych, že příměs hmyzu máme v potravě zcela přirozeně a dávno - myslíte, že do těch surovin, ze kterých se vyrábí běžné potraviny, nelezou červi, roztoči, mouchy, brouci a samozřejmě jejich predátoři?

0 0
možnosti

3. 9. 2018 21:56

Autorovi přeju dobrou chuť. Ostatním, až si pochutnají na obyčejném hovězím či vepřovém stejku.

0 0
možnosti

P. Holecek

3. 9. 2018 9:35

Fuj...

V Penny měli cvrcci chléb a cvrcci energetické tyčinky, obojí dost drahé, mluvil jsem s jednou prodavackou, která si to ze zvědavosti koupila, chuťově prý normální, ale smrdí to jak Zverimex, její slova.

Ale žádný velký hit to asi nebyl, ještě pořád to doprodavaji

0 0
možnosti

A. Nikoloki

3. 9. 2018 8:04

Hmyz je zdravý a je to tradiční potravina :-) – už v roce 1947 na skautském táboře dokázala moje maminka a ostatní holky spořádat bednu hmyzích sušenek – tedy ne že by je jedly úmyslně, pouze byla tma a až při dojídání posledních zjistily, že všechny jsou prolezlé roztomilými červíky ;-) ...

0 0
možnosti

3. 9. 2018 21:47

:-))))))))))))))))))) hahaha

0 0
možnosti

V. Kotas

3. 9. 2018 7:08

Když si myslí, že jim to pomůže a chutná jim to, je jim přáno. Já a moje rodina zůstane u klasiky předků.

0 0
možnosti