Žabí stehýnka
Stehýnka můžeme smažit buď vcelku jako pár nebo vykostěná, jako jednotlivá sousta. Masíčko osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejci a strouhance a usmažíme v rozehřátém oleji (cca 2-3 minuty).
Bazalková majonéza:
- 2 lžíce bazalkového pesta smíchejte s 1 lžící majonézy
- francouzská omáčka
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžíce ušlehané smetany
- snítka sekaného tymiánu
- 1 rozmačkaný stroužek česneku
- pepř
- špetka soli
Vše smícháme a necháme hodinu v lednici odležet.
Dresink na salát:
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce vinného octa
- 1 hrst malin
- 2 lžíce oliového oleje
- sůl, pepř
Vše rozmixujte ponorným mixerem.
Recept pochází ze školy vaření Olakala.