29. prosince 2016 6:09 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Famózní a jednoduchý recept. Zkuste na Silvestra připravit žabí stehýnka

Na jednu porci předkrmu budete potřebovat čtyři žabí stehýnka. Chcete si na... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Na jednu porci předkrmu budete potřebovat čtyři žabí stehýnka. Chcete si na... | foto: olakala

Na jednu porci předkrmu budete potřebovat čtyři žabí stehýnka. Chcete si na Silvestra dopřát specialitu? Připravte rodině či známým francouzskou delikatesu - žabí stehýnka s bazalkovou majonézou. Je to opravdu jednoduché.

Žabí stehýnka

Stehýnka můžeme smažit buď vcelku jako pár nebo vykostěná, jako jednotlivá sousta. Masíčko osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejci a strouhance a usmažíme v rozehřátém oleji (cca 2-3 minuty).

Žabí stehýnka
Na jednu porci předkrmu budete potřebovat čtyři žabí stehýnka. Chcete si na...

Bazalková majonéza:

  • 2 lžíce bazalkového pesta smíchejte s 1 lžící majonézy
  • francouzská omáčka
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžíce ušlehané smetany
  • snítka sekaného tymiánu
  • 1 rozmačkaný stroužek česneku
  • pepř
  • špetka soli

Vše smícháme a necháme hodinu v lednici odležet.

Dresink na salát:

  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 hrst malin
  • 2 lžíce oliového oleje
  • sůl, pepř

Vše rozmixujte ponorným mixerem.

Recept pochází ze školy vaření Olakala.

Lidovky.cz

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na Lidovky.cz