130 let
Pekař Antonio Carlini vkládá do trouby plech s focacciou

Pekař Antonio Carlini vkládá do trouby plech s focacciou | foto: Lenka Požárová

Premium

Doporučujeme

Ferrari v pekárně. Kváskové loupáčky, focaccia a tyčinky, které si musíte rezervovat

Jídlo
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Před třemi lety to začalo pečením v garáži a rozvozem na kole. Před pár měsíci se však manželský pár Antonio a Michaela Carliniovi usadili v kamenné pekárně a šmrncovním způsobem propojují české a italské chutě. Zákazníkům vyrážejí dech zejména svými kváskovými loupáčky.

Loupáček je asi to poslední, co bych si v italské pekárně vybrala, jenže tady rozhodně stojí za to. Když mě slečna za pultem vybídne, ať zkusím jejich plněný loupák, vykulím oči a prosím ten s lilkem, olivami a rukolou. Chvíli pak nechápu, co mám vlastně v puse. Chuť loupáčku má snad každý Čech zakódovanou v DNA, ale tento je tak provokativně jiný!

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: