Úterý 9. března 2021svátek má Františka 3 °C oblačno Předplatné LN

Diskuse k článku

Fish and Chips: Takhle chutná Londýn

Bistro Fish and Chips v Dlouhé 21 na Starém Městě je prvním podnikem v Praze, který nabízí tradiční britský pokrm: smažené ryby a hranolky. A dělá to způsobem, který návštěvníka ovane autentickou londýnskou atmosférou. Interiér je lehce výstřední, bílé obkladačky na zdech s černými pruhy u stropu připomínají chodby londýnského metra, křišťálové lustry se střídají se zrcátkovými disko koulemi, travertinové stolky doplňují thonetky. Na zdech visí fotky anglických ikon – Beatles, Mini a Mr. Bean. Vše prostupuje vůně smažených ryb.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Kulhánková 14.4.2013 20:39

V kornoutech z novin se to neprodávalo "kdysi",

v těch se to prodává stále. Však se podívejte na některou britskou ulici v neděli ráno, co tam poletuje po nočních tazích mezi hospodami.

J. Vydra 14.4.2013 20:54

Re: V kornoutech z novin se to neprodávalo

prdlajs, v novinách to prodávali tak 60.tých letech, teď je to čistý papír, "řeznický" (butcher's paper).

Z. Kulhánková 14.4.2013 21:23

Re: V kornoutech z novin se to neprodávalo

V Edinburghu jsem to ještě před pár lety viděla v echt novinách.

P. Janáček 14.4.2013 20:19

Je to módní záležitost

která se skutečnými fish and chips (čili i jídlem pro low a middle class) nic společného nemá. A co ocet? :)

Z. Kulhánková 14.4.2013 19:22

Losos ve fish and chips?

Tak to slyším poprvé, a je to zhůvěřilost. Losos má na tento způsob úpravy příliš výraznou chuť.

Treska smažená v těstíčku je tradiční portugalská specialita, kterou Angličané převzali a přidali k ní hranolky.

P. Sulc 15.4.2013 1:12

Re: Losos ve fish and chips?

Take jsem si to v Londyne parkrTE dal, do lososa ovsem hodne daleko, blize byla ta lacina treska. Nekdy smazeno na starem oleji snad jeste od valky, mozna i te prvni svetove.V Americe jsem takovy sajrajt nikdy nezazil, tady ten olej obcas meni.

M. Procházka 14.4.2013 15:54

spolehlivá informace!

Jistý si jsem, kdysi jsem ten interiér navrhl, k něčemu skutečně důležitému, a proto to tam vlastně takhle dnes v té Dlouhé je, protože co bylo důležité, to bylo i výnosné. Ale oni to asi po Dlouhé době tak dávají najevo, žel zatím jen tak, a to mi je k vzteku, že mi to dlužni nezůstanou. Tak aspoň že si to uvědomujou.

A pozdrav čest práci navrch. Že ano?

R. Hofman 14.4.2013 14:07

Není pravda, že jsou první.

Ve Veletržní ulici v Praze 7, bylo před časem bistro  Fish and Chips za třetinové ceny než jsou zde nabízeny a zkrachovali. Teď tam prodávají kamna. Přeji jim   úspěch, ale  já tam při té ceně nepůjdu. Počkám si na Londýn až tam pojedu.

J. Hermann 14.4.2013 18:55

Re: Není pravda, že jsou první.

Já jen dodám, že v Londýně pravděpodobně pořídíte za podobnou cenu a s horší kvalitou. Nechte si zdát, že vám daj v Anglii vybrat z více druhů ryb.

Z. Kulhánková 14.4.2013 19:19

Re: Není pravda, že jsou první.

To je proto, že pravé fish and chips jsou pouze z tresky.

J. Vydra 14.4.2013 20:52

Re: Není pravda, že jsou první.

No "pravé fish and chips" byly v Melbourne a ve Victorii ze žraloka, a bylo to moc dobré. V Anglii to nevím co to bylo, ale bylo to víc tučné i když chutné. ALE za tyto "Londýnské" ceny si to nekoupím. Tak snad jim to budou žrát Angličani...

Z. Kulhánková 14.4.2013 21:22

Re: Není pravda, že jsou první.

V přímořských státech se to dělá z dostupných čerstvých ryb, u nás třeba skvělé z halibuta. Ale kde v Praze koupíte čerstvého skotského lososa, to mi hlava nebere. Vlka může mít kuchař čerstvého, to jo.

L. Šepsová 14.4.2013 13:54

reference

Na tento podnik jsou  dobré,zejména oceňují čerstvé suroviny,ryby nenacpané vodou apod,která,pokud nekoupítě ve vyšší cenové relaci čestvé,je  v masivním množství přítomna  skoro ve všech mražených  rybích produktech   ke koupi běžných.

 Cenově je to  pražský stadard.   F&chips stály v restaurantu,takovém spíše bistru před British Museum  min rok 6.5 L.

 Biodynamické pivo je zajímavý úkaz.  BIo je zaklínadlo... Připomíná mi to našeho známého,vynikajícícho vinaře,pana Meyera z Alsaska,jenž má několik vinic Gran cru.Ten pravil o sousedovi,který pěstuje biovíno,že to se liší od toho normálního jen tím,že on stříká v noci,aby to nebylo vidět....

J. Novák 14.4.2013 23:28

Re: reference

Ano, ten fousatý rádobyvtip o stříkání v noci si vykládá hodně lidí, kteří netuší o čem vlastně mluví, ale o to víc trpí touhou se k tomu vyjadřovat.

J. Belling 14.4.2013 11:47

Biodynamické pivo?

To má tak razantní účinky jako mívalo v době vrcholně rozvinutého scialismu proslulé pivo Šariš?

"Saw Johnny Scarecrow make his rounds in his jet-black 'mac

(Which he won't give back)

Stole it from a snowman."

M. Procházka 14.4.2013 12:09

Re: Biodynamické pivo?

no to mě taky pobavilo, možná ne jednou, zkusím si někdy vzpomenout.

A. Rente 14.4.2013 9:22

Londýn v Praze?

Na první pohled i cenami.

M. Procházka 14.4.2013 12:08

Re: Londýn v Praze?

No jasný! :-)

Vlhká ďoura s orosenými kachličkami, tam kde myslíš, že je chodba na záchod, tam valí vlak.


Vadí mi, když u nás Slováci nemluví česky, říká hlasová poradkyně

Nazývá věci pravými jmény a je jí jedno, jestli se někdo urazí nebo se bude... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Nazývá věci pravými jmény a je jí jedno, jestli se někdo urazí nebo se bude pohoršovat. Je dost zralá a dost zaměstnaná...

Cestu do Egypta nedoporučuji. Covid tu prodělat nechcete, říká velvyslanec

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium V turistických letoviscích jsou nemocnice pro pacienty s covidem-19. Je však třeba mít dobré pojištění v případě...

Zbláznili se oni, nebo my? Díky covidu objevujeme vlastní absurditu

Přišel jsem o firmu, žena spáchala sebevraždu, děti jsou v depresi, ale žiju! | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Kde jsou ty zlaté časy, kdy jsme se uvnitř rodiny rozhádali jen kvůli politice. Zato hádky a spory kvůli rozdílným...