Diskuse k článku
Fish and Chips: Takhle chutná Londýn
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
Z. Kulhánková 14.4.2013 20:39V kornoutech z novin se to neprodávalo "kdysi", v těch se to prodává stále. Však se podívejte na některou britskou ulici v neděli ráno, co tam poletuje po nočních tazích mezi hospodami. |
![]() |
J. Vydra 14.4.2013 20:54Re: V kornoutech z novin se to neprodávalo prdlajs, v novinách to prodávali tak 60.tých letech, teď je to čistý papír, "řeznický" (butcher's paper). |
![]() |
Z. Kulhánková 14.4.2013 21:23Re: V kornoutech z novin se to neprodávalo V Edinburghu jsem to ještě před pár lety viděla v echt novinách. |
![]() |
P. Janáček 14.4.2013 20:19Je to módní záležitost která se skutečnými fish and chips (čili i jídlem pro low a middle class) nic společného nemá. A co ocet? :) |
![]() |
Z. Kulhánková 14.4.2013 19:22Losos ve fish and chips? Tak to slyším poprvé, a je to zhůvěřilost. Losos má na tento způsob úpravy příliš výraznou chuť. Treska smažená v těstíčku je tradiční portugalská specialita, kterou Angličané převzali a přidali k ní hranolky. |
![]() |
P. Sulc 15.4.2013 1:12Re: Losos ve fish and chips? Take jsem si to v Londyne parkrTE dal, do lososa ovsem hodne daleko, blize byla ta lacina treska. Nekdy smazeno na starem oleji snad jeste od valky, mozna i te prvni svetove.V Americe jsem takovy sajrajt nikdy nezazil, tady ten olej obcas meni. |
![]() |
M. Procházka 14.4.2013 15:54spolehlivá informace! Jistý si jsem, kdysi jsem ten interiér navrhl, k něčemu skutečně důležitému, a proto to tam vlastně takhle dnes v té Dlouhé je, protože co bylo důležité, to bylo i výnosné. Ale oni to asi po Dlouhé době tak dávají najevo, žel zatím jen tak, a to mi je k vzteku, že mi to dlužni nezůstanou. Tak aspoň že si to uvědomujou. A pozdrav čest práci navrch. Že ano? |
![]() |
R. Hofman 14.4.2013 14:07Není pravda, že jsou první. Ve Veletržní ulici v Praze 7, bylo před časem bistro Fish and Chips za třetinové ceny než jsou zde nabízeny a zkrachovali. Teď tam prodávají kamna. Přeji jim úspěch, ale já tam při té ceně nepůjdu. Počkám si na Londýn až tam pojedu. |
![]() |
J. Hermann 14.4.2013 18:55Re: Není pravda, že jsou první. Já jen dodám, že v Londýně pravděpodobně pořídíte za podobnou cenu a s horší kvalitou. Nechte si zdát, že vám daj v Anglii vybrat z více druhů ryb. |
![]() |
Z. Kulhánková 14.4.2013 19:19Re: Není pravda, že jsou první. To je proto, že pravé fish and chips jsou pouze z tresky. |
![]() |
J. Vydra 14.4.2013 20:52Re: Není pravda, že jsou první. No "pravé fish and chips" byly v Melbourne a ve Victorii ze žraloka, a bylo to moc dobré. V Anglii to nevím co to bylo, ale bylo to víc tučné i když chutné. ALE za tyto "Londýnské" ceny si to nekoupím. Tak snad jim to budou žrát Angličani... |
![]() |
Z. Kulhánková 14.4.2013 21:22Re: Není pravda, že jsou první. V přímořských státech se to dělá z dostupných čerstvých ryb, u nás třeba skvělé z halibuta. Ale kde v Praze koupíte čerstvého skotského lososa, to mi hlava nebere. Vlka může mít kuchař čerstvého, to jo. |
![]() |
L. Šepsová 14.4.2013 13:54reference Na tento podnik jsou dobré,zejména oceňují čerstvé suroviny,ryby nenacpané vodou apod,která,pokud nekoupítě ve vyšší cenové relaci čestvé,je v masivním množství přítomna skoro ve všech mražených rybích produktech ke koupi běžných. Cenově je to pražský stadard. F&chips stály v restaurantu,takovém spíše bistru před British Museum min rok 6.5 L. Biodynamické pivo je zajímavý úkaz. BIo je zaklínadlo... Připomíná mi to našeho známého,vynikajícícho vinaře,pana Meyera z Alsaska,jenž má několik vinic Gran cru.Ten pravil o sousedovi,který pěstuje biovíno,že to se liší od toho normálního jen tím,že on stříká v noci,aby to nebylo vidět.... |
![]() |
J. Novák 14.4.2013 23:28Re: reference Ano, ten fousatý rádobyvtip o stříkání v noci si vykládá hodně lidí, kteří netuší o čem vlastně mluví, ale o to víc trpí touhou se k tomu vyjadřovat. |
![]() |
J. Belling 14.4.2013 11:47Biodynamické pivo? To má tak razantní účinky jako mívalo v době vrcholně rozvinutého scialismu proslulé pivo Šariš? "Saw Johnny Scarecrow make his rounds in his jet-black 'mac (Which he won't give back) Stole it from a snowman." |
![]() |
M. Procházka 14.4.2013 12:09Re: Biodynamické pivo? no to mě taky pobavilo, možná ne jednou, zkusím si někdy vzpomenout. |
![]() |
A. Rente 14.4.2013 9:22Londýn v Praze? Na první pohled i cenami. |
![]() |
M. Procházka 14.4.2013 12:08Re: Londýn v Praze? No jasný! :-) Vlhká ďoura s orosenými kachličkami, tam kde myslíš, že je chodba na záchod, tam valí vlak. |