Pondělí 1. března 2021svátek má Bedřich 8 °C polojasno Předplatné LN

Diskuse k článku

Fish and Chips: Takhle chutná Londýn

Bistro Fish and Chips v Dlouhé 21 na Starém Městě je prvním podnikem v Praze, který nabízí tradiční britský pokrm: smažené ryby a hranolky. A dělá to způsobem, který návštěvníka ovane autentickou londýnskou atmosférou. Interiér je lehce výstřední, bílé obkladačky na zdech s černými pruhy u stropu připomínají chodby londýnského metra, křišťálové lustry se střídají se zrcátkovými disko koulemi, travertinové stolky doplňují thonetky. Na zdech visí fotky anglických ikon – Beatles, Mini a Mr. Bean. Vše prostupuje vůně smažených ryb.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Kulhánková 14.4.2013 20:39

V kornoutech z novin se to neprodávalo "kdysi",

v těch se to prodává stále. Však se podívejte na některou britskou ulici v neděli ráno, co tam poletuje po nočních tazích mezi hospodami.

J. Vydra 14.4.2013 20:54

Re: V kornoutech z novin se to neprodávalo

prdlajs, v novinách to prodávali tak 60.tých letech, teď je to čistý papír, "řeznický" (butcher's paper).

Z. Kulhánková 14.4.2013 21:23

Re: V kornoutech z novin se to neprodávalo

V Edinburghu jsem to ještě před pár lety viděla v echt novinách.

P. Janáček 14.4.2013 20:19

Je to módní záležitost

která se skutečnými fish and chips (čili i jídlem pro low a middle class) nic společného nemá. A co ocet? :)

Z. Kulhánková 14.4.2013 19:22

Losos ve fish and chips?

Tak to slyším poprvé, a je to zhůvěřilost. Losos má na tento způsob úpravy příliš výraznou chuť.

Treska smažená v těstíčku je tradiční portugalská specialita, kterou Angličané převzali a přidali k ní hranolky.

P. Sulc 15.4.2013 1:12

Re: Losos ve fish and chips?

Take jsem si to v Londyne parkrTE dal, do lososa ovsem hodne daleko, blize byla ta lacina treska. Nekdy smazeno na starem oleji snad jeste od valky, mozna i te prvni svetove.V Americe jsem takovy sajrajt nikdy nezazil, tady ten olej obcas meni.

M. Procházka 14.4.2013 15:54

spolehlivá informace!

Jistý si jsem, kdysi jsem ten interiér navrhl, k něčemu skutečně důležitému, a proto to tam vlastně takhle dnes v té Dlouhé je, protože co bylo důležité, to bylo i výnosné. Ale oni to asi po Dlouhé době tak dávají najevo, žel zatím jen tak, a to mi je k vzteku, že mi to dlužni nezůstanou. Tak aspoň že si to uvědomujou.

A pozdrav čest práci navrch. Že ano?

R. Hofman 14.4.2013 14:07

Není pravda, že jsou první.

Ve Veletržní ulici v Praze 7, bylo před časem bistro  Fish and Chips za třetinové ceny než jsou zde nabízeny a zkrachovali. Teď tam prodávají kamna. Přeji jim   úspěch, ale  já tam při té ceně nepůjdu. Počkám si na Londýn až tam pojedu.

J. Hermann 14.4.2013 18:55

Re: Není pravda, že jsou první.

Já jen dodám, že v Londýně pravděpodobně pořídíte za podobnou cenu a s horší kvalitou. Nechte si zdát, že vám daj v Anglii vybrat z více druhů ryb.

Z. Kulhánková 14.4.2013 19:19

Re: Není pravda, že jsou první.

To je proto, že pravé fish and chips jsou pouze z tresky.

J. Vydra 14.4.2013 20:52

Re: Není pravda, že jsou první.

No "pravé fish and chips" byly v Melbourne a ve Victorii ze žraloka, a bylo to moc dobré. V Anglii to nevím co to bylo, ale bylo to víc tučné i když chutné. ALE za tyto "Londýnské" ceny si to nekoupím. Tak snad jim to budou žrát Angličani...

Z. Kulhánková 14.4.2013 21:22

Re: Není pravda, že jsou první.

V přímořských státech se to dělá z dostupných čerstvých ryb, u nás třeba skvělé z halibuta. Ale kde v Praze koupíte čerstvého skotského lososa, to mi hlava nebere. Vlka může mít kuchař čerstvého, to jo.

L. Šepsová 14.4.2013 13:54

reference

Na tento podnik jsou  dobré,zejména oceňují čerstvé suroviny,ryby nenacpané vodou apod,která,pokud nekoupítě ve vyšší cenové relaci čestvé,je  v masivním množství přítomna  skoro ve všech mražených  rybích produktech   ke koupi běžných.

 Cenově je to  pražský stadard.   F&chips stály v restaurantu,takovém spíše bistru před British Museum  min rok 6.5 L.

 Biodynamické pivo je zajímavý úkaz.  BIo je zaklínadlo... Připomíná mi to našeho známého,vynikajícícho vinaře,pana Meyera z Alsaska,jenž má několik vinic Gran cru.Ten pravil o sousedovi,který pěstuje biovíno,že to se liší od toho normálního jen tím,že on stříká v noci,aby to nebylo vidět....

J. Novák 14.4.2013 23:28

Re: reference

Ano, ten fousatý rádobyvtip o stříkání v noci si vykládá hodně lidí, kteří netuší o čem vlastně mluví, ale o to víc trpí touhou se k tomu vyjadřovat.

J. Belling 14.4.2013 11:47

Biodynamické pivo?

To má tak razantní účinky jako mívalo v době vrcholně rozvinutého scialismu proslulé pivo Šariš?

"Saw Johnny Scarecrow make his rounds in his jet-black 'mac

(Which he won't give back)

Stole it from a snowman."

M. Procházka 14.4.2013 12:09

Re: Biodynamické pivo?

no to mě taky pobavilo, možná ne jednou, zkusím si někdy vzpomenout.

A. Rente 14.4.2013 9:22

Londýn v Praze?

Na první pohled i cenami.

M. Procházka 14.4.2013 12:08

Re: Londýn v Praze?

No jasný! :-)

Vlhká ďoura s orosenými kachličkami, tam kde myslíš, že je chodba na záchod, tam valí vlak.


Randění pod rouškou. Reportérka absolvovala sedm pokusů o seznámení

Reportérka Julie Mahlerová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium „Jestli si někoho nenajdeš, než ti bude třicet, nainstaluju ti seznamku,“ oznámila mi moje nejlepší kamarádka. Patřím...

Zavřené nezavřené restaurace. Jak vypadá zapovězený společenský život?

Rozhánění nelegální párty. Policie v lednu zasahovala na večírku v domě v... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Zaplněné stoly, skupinky lidí se sklenicemi vína a smích nesoucí se až na ulici. Nejde o výjev starý víc než rok, ale o...

Mord v hospodě U Dvou koček. Zloději odnesli cigarety, víno a ruce oběti

Rituální vražda v pražské hospodě U Dvou koček. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Okolo pouličních lamp tančily roje vloček. Sníh propůjčil pražským ulicím něžný a romantický vzhled. Jen jediné...