Diskuze
Přepálený olej, tuny hranolků a oblíbený katův šleh. Připomeňte si jídla 90. let, která byste raději zapomněli
Devadesátá léta nebyla jen ve znamení sudů s mrtvolami v Orlické přehradě a účesů „na Jágra“. Proslula také mizernou gastronomií, která byla dílem ovlivněna kuchyní z dob socialismu a také touhou jíst, jako na Západě. Na talířích se začaly objevovat hromady hranolků a bramborových kroket smažených v přepáleném oleji fritovacích hrnců či zeleninové oblohy postavené na nakrouhaném zelí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
HD
H49a92n85a 47D97o13s42t13á82l49o49v83á
2. 3. 2022 10:17
Zkuste se občas podívat třeba na Men and Food, průvodce navštěvuje různé provozovny a zkouší jídlo. Většinou se nestačím smát. Maso se vaří, peče, marinuje ve směsi hořčice, kečupu, sójovky, hotového vývaru a dalších šmakulád, pak se servíruje buď v housce s hranclemi a opět podobnou omáčkou - tajemstvím šéfkuchaře, případně to končí v misce jako něco vzdáleně podobného buřtguláši. Tohle snad nevařil ani Láďa Hruška. U nás je gastronomie oproti tomuhle hóch nóbl. A taky umíme jíst příborem, a ne jen bagrovat lžící nebo jíst rukama.
0
0
možnosti
R63i14c52h64a67r98d 54Š17l84a17p54k86a
1. 3. 2022 8:17
Trapný článek o ničem. Zkrátka masová směs.
A vyčpělé klišé o "přepáleném oleji".
2
0
možnosti
AN