Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Hody ve splněném snu kuchařského mistra

O tom, že si zařídí vlastní hospodu, snil jeden z předních českých kuchařů Václav Frič už několik let. Pokud marně hledáte podnik s nabídkou poctivé české kuchyně, tedy jídel, která určitě znáte, ale nešizená jste je možná ještě nejedli, pak se v restauraci Na Pekárně nedaleko Prahy splní sen i vám.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

F. Kusák

13. 10. 2011 16:49
Tak ještě jednou,

já moc na cizí názory nedám a tak, uplynulou sobotu jsem se s manželkou vydal na osobní prohlídku. Přišli jsme do poloprázdné restaurace a zasedli. Po cca patnácti minutách přišel číšník a aniž by nás nějak pozdravil, zeptal se, zda patříme k nějaké partě sedící v rohu místnosti. Ne, nepatřili jsme a tak jsme byli docela surově vypoklonkováni, neboť je prý restaurace totálně rezervována, a to přesto, že na portálu bylo "Vítáme Vás" (nebo tak nějak) a o nějaké rezervaci ani slovo. Čísník se ani nezeptal, jestli chceme třeba jen pivo a polévku . Slovo promiňte nebo nezlobte se v jeho slovníku asi chybělo. Takže hluboké zklamání. A tak jsem získal dojem, že se jedná asi o nějaký soukromý klub pana Fryče pro vyvolené štamgasty. A jinak, s tím hodnocením kvality bych byl opatrný, uvidíme za dva roky. Konkurenční restaurace "Švejk" měla také  ambice a jak to dopadlo. A jen tak mimochodem, uvařit chutné jídlo za přijatelné ceny, by spíše mělo být zcela normální a ne nějaký dar zákazníkovi. Protože jinak nevím, proč chodit do restaurace. Tak nějak jsem to viděl v mnoha restauracích po celém světě. Zejména bych panu Fričovi doporučil stáž v některém arabském

podniku. Tam je opravdu zákazník pán a nikoliv trouba, který musí jen utrácet peníze.

0 0
možnosti
FK

F. Kusák

13. 10. 2011 16:28
Víte,

0 0
možnosti