4. června 2019 5:41 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Italové v kuchyni. Hovězí maso s houbami a chřestem

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Hovězí maso s houbami a chřestem

  • hovězí filet
  • chřest
  • houby Portobello
  • bylinkový olej
  • sůl a pepř

Postup: Na přípravu tohoto receptu potřebujeme opravdu pořádně rozpálený gril. Do pánve wok vložíme na tenké plátky nakrájeného hovězí maso, které osolíme a opepříme. Houby s chřestem také očistíme, pokrájíme, přidáme sůl, pepř a vložíme do pánve k připravenému masu.

Celou pánev pak vložíme do pořádně rozpáleného grilu. Při grilování v pánvi jen dejte pozor, aby na konci zůstalo maso šťavnaté a málo propečené. Servírujeme na talíř a podle chuti přidáme bylinkový olej a sůl.

Kdo pro vás vaří?

V pražském gastronomickém a kulturním marketu Manifesto na Florenci najdete pop-up zaměřený na ryby a mořské plody Ryba je ryba, uznávaného italského šéfkuchaře Mattea De Carli, jehož podnik doporučuje michelinský průvodce a on sám je jedním ze dvou kuchařů, které italská akademie označila za hlavní propagátory italské kuchyně v Česku.

apeAlena Pecháčková, corRichard Cortés
S. Trolljegeren 8:56 19.6.2019