Nejobyčejnější palubkové obložení a sloupky z režného zdiva jako by podniku chtěly dát jižanský ráz, v této snaze je ale rozhodně nepodpoří banální nábytek, nudně ocelová svítidla ani stoly z desek na podezdívce. Takhle nějak může klidně vypadat zapadlá restaurace v argentinském San Juanu, kde kašlou na zařízení podniku, protože vědí, že tu mají ty nejlepší steaky. A to je přesně případ Stejkárny. Kdo četl romány od Remarqua, jehož hrdinové vždy znali ty nejzastrčenější nevábné hospůdky s nejlepším kuchařem, ví, o čem je řeč.
Při návštěvě Stejkárny by určitě byla škoda vynechat jemný předkrm – gratinovaný kozí sýr na toast s míchaným salátem (85 Kč). Na jídelním lístku vytipovanou loupanou plec (US top blade) jim sice v den návštěvy "nezavezli", ale náhradní řešení, US flank steak z pupku (220 g, 269 Kč) v krvavém provedení s hříbkovou omáčkou, bylo vynikající a šťavnaté, stejně jako jihoamerický vysoký roštěnec rib eye (320 g, 339 Kč) v propečení medium s fazolkami. Jednoduchá úprava tady spoléhá na chuť masa – a ta spolehlivě nezklame.
Pivo se zde čepuje Staropramen 10°, Stella Artois aHoegaarden, chutě vinařů uspokojí vína z Velkých Bílovic v ceně 180–390 Kč za 0,75 l.
S KÝM SEM ZAJÍT: s rodinou po návštěvě Veletržního paláce nebo s kamarádem, třeba po hokeji v Holešovické aréně.