Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Husí hostina. Jak se se sváteční pečínkou vypořádávají šéfkuchaři? A která část husy je nejoblíbenější?

Svatý Martin sice na bílém koni přijíždí v posledních letech stále řidčeji, ale tradice svátečních husích hodů je rok od roku populárnější. Jak se s pečínkou vypořádává moderní gastronomie? A kde zůstávají u tradičních receptů?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K tomu co je napsáno je nutné dodat něco velmi podstatného! Můžete se snažit jak chcete, ale když není husa dobře krmená, tak je to poznat. Domácí krmená Husa je o něčem jiném, než ta z toho supermarketu, ale i ty kupované v obchodě mají rozdílnou kvalitu. Rozdíl je také v tom, zda ji koupíme mraženou, nebo chlazenou. Proto už raději na tzv. Svatomartinskou husu do restaurace nechodím , protože to, co jsem minulý rok dostal na stůl v drahé restauraci bylo o ničem, přes veškerou snahu kuchaře.

0 0
možnosti