Pohanková kaše s mandlovým mlékem a karamelizovanými jablky a hruškami
Ingredience:
- 300 g pohanky
- 400 ml mandlového mléka
- 40 g másla
- med
- skořice
- 3 jablka
- 3 hrušky
- cukr krupice
Postup: Pohanku namočíme do studené vody přes noc. Poté pohanku přecedíme a dáme vařit s mandlovým mlékem a mletou skořicí. Přibližně za 15 minut je pohanka hotová. Můžeme ji nechat vcelku nebo ji můžeme rozmixovat tyčovým mixerem úplně na kaši. Do kaše přidáme 20 g másla a dochutíme ji medem. Můžeme dát i špetku soli.
Pohanka si znovu získává mlsné jazýčky Francouzů |
Na pánvi nebo v kastrůlku se silným dnem zahříváme cukr. Jakmile začne vytvářet hrudky, protože se nerozpouští rovnoměrně, plamen stáhneme. Cukr dále mícháme, aby se hrudky rozpustily. Karamel ještě párkrát zamícháme, aby se spojil a všechen cukr roztál. Zalijeme trochou vody a necháme karamel odvařit. Do karamelu se zbytkem vody přidáme máslo a nakonec v karamelové omáčce prohřejeme jablka s hruškami.