Makrela se salátem z grilovaných paprik a piniovými oříšky
- 1 makrela
- 1 červená paprika
- 30 g piniových oříšků
- bylinkový olej
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup: Makrelu očistěte a připravte z ní dva filety, které budete grilovat. Nejdříve si s trochou oleje a soli ugrilujte papriky. Jakmile budou hotové, nakrájejte je do misky, přidejte bylinkový olej, sůl, pepř a piniové oříšky. Připravené filety z makrel grilujte jen pár minut, vše servírujte ještě teplé.
Kdo pro vás vaří?Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá Alberto také dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina. |