26. července 2019 7:21 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Italové v kuchyni. Jak na makrelu se salátem z grilovaných paprik?

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Makrela se salátem z grilovaných paprik a piniovými oříšky

  • 1 makrela
  • 1 červená paprika
  • 30 g piniových oříšků
  • bylinkový olej
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup: Makrelu očistěte a připravte z ní dva filety, které budete grilovat. Nejdříve si s trochou oleje a soli ugrilujte papriky. Jakmile budou hotové, nakrájejte je do misky, přidejte bylinkový olej, sůl, pepř a piniové oříšky. Připravené filety z makrel grilujte jen pár minut, vše servírujte ještě teplé.

Kdo pro vás vaří?

Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá Alberto také dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina.

apeAlena Pecháčková, corRichard Cortés

Advantage Consulting, s.r.o.
ASISTENT/KA OBCHODU A MARKETINGU

Advantage Consulting, s.r.o.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 23 000 - 30 000 Kč