Uzené ústřice
(Ostrica affumicata)
- 3 ústřice
- 1 rajče
- 1 červená cibule
- 1 limeta
- koriandr
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup: Nejdříve si připravíme salát. Rajčata s cibulí nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Posekáme koriandr, do misky přidáme olej, sůl, pepř, šťávu z jedné limetky a vše promícháme. Ústřice položíme na rozehřátý barbecue nebo gril a udíme pět až šest minut. Hotové ústřice otevřeme a servírujeme se salátem.
Kdo pro vás vaří?Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina. |