Sobota 25. ledna 2020svátek má Miloš 1 °C oblačno Předplatné LN

Diskuse k článku: Jak jsem si nepochutnala v Bratislavě

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 129
  • Poslední: 18.11.2009 13:13
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
14.11.2009 23:42

nikdo nemá rád slováky, ty východní nacisty

když jsi Slovena, tak proč nežiješ na slovensku, ty parazite jeden? kéž byste si vy všichni sajrajti slovenský sebrali a táhli tam, odkud jste přilezli... vždyť vás tu nikdo nemá rád

16.11.2009 4:30

Re: nikdo nemá rád slováky, ty východní nacisty

To sa nám tu zas predstavil ďaľší xenofóbny dement s visačkou czech šmejd.

18.11.2009 13:13

Re: nikdo nemá rád slováky, ty východní nacisty

No tak nějak...lepší hromada Slováků než jeden zamindrákovanej agresivní Čech, že :)

9.11.2009 15:20

Úžasné restaurace?

Všichni tu mluví o velkém množství úžasných restaurací v Bratislavě. Byl by nějaký tip alespoň na 3 tyhle úžasné restaurace? Plus nějaké zdůvodnění toho, v čem jsou úžasné? To nejkonkrétnější, co jsem tu našel, byl tip na bufáč u náměstí SNP a pak jen řeči o tom, jak je autorka ignorant. Argument, že na Slovensko se přece jezdí jíst halušky a že do francouzské restaurace se musí jet do Francie a do italské do Itálie mi přijde úplně mimo... To je stejné, jak kdyby mi někdo říkal, že v Praze musím jíst jen vepřovou a svíčkovou a když chci něco jiného, musím do ciziny. Jestli to takhle funguje v Bratislavě, tak pak měla Laura pravdu.

10.11.2009 16:24

Re: Úžasné restaurace?

Je samozřejmě zcela nemoudré očekávat, že za národními kuchyněmi je třeba cestovat do té které země. Francouzskou kuchyni může kupříkladu dobře zvládnout i Dán, Ir nebo Španěl a není za účelem jejího vychutnání třeba jezdit výlučně do Francie. Konec konců, za slovenskou kuchyní není třeba jezdit jen na Slovensko a když, tak nejenom do Bratislavy (spíše někam do Dětvy nebo Liptovského Hrádku). Ta se dle mého oplatí více navštívit pro prešpurskou kuchyni.

Stará prešpurácká kuchyně si mě, musím říct, získala. Je to kombinace rakouské, maďarské a slovenské kuchyně s příměsí kuchyně české. Vyznačuje se množstvím polévek, omáček, čerstvých ryb, drůbeže, knedlíků a placek jako přídavků, kvalitních místních vín a moučných dezertů. Zajisté nepatří mezi nejzdravší, ale určitě medzi ty chutné.

Takovou kuchyni naleznete kupříkladu v restauracích Leberfinger, Prešburg, nebo snad i Prašná Bašta. Doporučuji spíše ty první dvě. V Leberfingeru mívají skvělé drůběží hody, i když ovšem ty jsou nejlepší v okolních vesnicích, zejména v Chorvatském Grobu. V Prešburgu stojí za ochutnání guláš nebo masové špízy a právě zde mi nejvíce chutnal legendární prešpurský pstruh. V Prašné Baště jsem jednou měl docela dobré telecí a byla zde příjemná atmosféra, umocněná živou hudbou.

Když budete mít chuť spíše na převahu české nežli prešpurské kuchyně, navštivte Potrefenou husu a když vám chutnají jídla s převahou maďarské kuchyně, pak restauraci Csárda v Hotelu Bonbón. V první si nenechte ujít tatarský biftek nebo panenku (mimochodem, prý se zde od svých studentských let stravuje slovenský prezident) a v té druhé určitě nevynechejte halázslé.

Zapomeňte, prosím, na kdejaké pofidérní bufety někde na náměstích spřed dvaceti nebo kolika let. Bratislava sice není výkladem evropské gastronomie, ovšem zdaleka ne jakousi pokoutní dírou jako zde mnozí z nás píší. Je ale fakt, že kdo jí nechce přijít na chuť, nikdy jí na chuť nepřijde.

11.11.2009 11:51

Re: Úžasné restaurace?

Díky za tipy, tohle zní opravdu fajn!

9.11.2009 8:46

PRO AUTORKU

Pro atorku: Připadá mi, že jste spíše postužena nějakou zvláštní zášti vůči Bratislavě či Slovensku...anebo jste občejný ignorant. V Bratilsavě je velké množství úžasných restaurací, jen je chtít najít, že ....

9.11.2009 8:29

Já jsem si kdysi

nepochutnal doma.Řekl jsem,něco v tom smyslu že je to hnusné a než jsem domluvil,manželka to čapla a vyklopila do WC.

9.11.2009 8:06

Slyšel

jsem, že se rastaurace bude s Lidovkami soudit za poškozování dobrého jména a autorka tam už nesmí.

8.11.2009 22:52

ceny vetsi nez v NYC na times squre

a jidlo stoji za pytel, pekne dekuju, myslim, ze do Bratiaslavy jen tak rychle nepojedu

9.11.2009 8:08

Re: ceny vetsi nez v NYC na times squre

No, ta Bratislava Tvou vzácnou nepřítomností hrozně utrpí

8.11.2009 20:05

Jak jsem si nepochutanla v Bratislave

No mila Laura dost ma nastvalo co ste napisla, lebo  je to asi tak, kolko ludi tolko chuti aj ja som sa uz  zle najedla  vselikde, ale skutocne podla jednej navstevy v snobskom podniku napisat ze Bratislava je gastronomicka diera je silne kafe.

Je desiatka skvelych restauracii v meste aj na okraji mesta kde sa da naozaj dobre najest a uz len kvoli tomu ze vasi rodicia pochadzaju z Bratislavy a trochu ich poznam by vam mohli vysvetlit  ako sa kedysi dalo najest a ako sa da najest dnes.

Vas otec bol celkom rad ked sa mohol najest v Mliecnom bare a myslim ze bol spokojny

8.11.2009 19:37

Pravda

Absolutne suhlasim v Bratislave sa slusne najest je obrovsky problem

8.11.2009 14:44

A prečo sa slovenská slečne čuduje?

Ide do reštaurácie pre frikulínov s plastovými stoličkami a čuduje sa, že jej dajú jesť predražený odpad. Ved o tom to je, v Bratislave tieto reštaurácie pre frikulínov nepredávajú jedlo ale pocit, že jedinec je in. Už ten názov ju mal varovať - lancia cafe - to je pridružená prevádzka nejakého dealera fiatu?

8.11.2009 6:10

V PRAZE OTEVRELI DALSI KOMUNISTICKOU HOSPODU

uz asi 3800. Zkus to tam.

7.11.2009 22:01

Nechápu

Když přijedu do Itálie, dávám si Italská jídla. Ve francii francouzská. Tak nejlépe vychutnám atmosféru cizí země a jsem rád, že ještě něco zůstalo neglobalizováno. A když jedu na Slovensko, tak si rád dám halušky, živáňskou nebo lokše. Pokud někdo musí jíst v Bratislavě francouzsko-japonská jídla, dobře mu tak.

8.11.2009 0:34

Re: Nechápu

Máte pravdu, dělám to stejně. Jen v New Yorku je to jinak. Tam je nejlepší všecko. Tady je zřejmě nutné, aby česká redaktorka hodnotila suši v Prešpurku. To je holt ta světovost!

8.11.2009 6:12

Re: Nechápu

a vubec nejlepsi je v N.Y  kecup.

8.11.2009 7:25

Re: Nechápu

ČESKÁ redaktorka, říkals? Ne náhodou "emigrovaná" Slovena, když má oba rodiče Slováky? Je to v Praze dva dny i s cestou, rádo je to, že to sehnalo nějaký podřadný flek u novin, tak se to ofrňuje na rodným městysem, páč nová identita to žádá. Mimochodem, já se rovněž domnívám, že nejhezčí pohled na Bratislavu je ve spětném zrcátku auta, ale tyhlety rychločeský redaktorky mě hodně "srdia".

7.11.2009 21:38

A můžu si dát 15 deka tláči

a za zbytek z těch 30 euro si koupit pěknou knížku? Díky za info.

8.11.2009 14:19

Re: A můžu si dát 15 deka tláči

můžete i dvě, pokud to budou kuchařky nebo průvodce po restauracích, nejlépe od Laury či Myšelinu.

9.11.2009 7:15

Re: A můžu si dát 15 deka tláči

Já věděl, že tak jednoduché to nebude... :-))

7.11.2009 17:22

??

No ja si občas nepochutnám ani doma.

7.11.2009 10:54

Večeře za cca 30 € ?

Já musím za tuto částku jíst dva, doslova dva dny.

7.11.2009 11:01

Re: Večeře za cca 30 € ?

Oprava, my..., celá rodina !

7.11.2009 16:51

Re: Večeře za cca 30 € ?

A co tím básník chtěl říct?

7.11.2009 17:21

Re: Večeře za cca 30 € ?

Nu, snad povedete děti k tomu, aby se víc snažily. Pokud nepojdou hlady.

8.11.2009 22:59

Re: Večeře za cca 30 € ?

Nebude to celá ulice?

7.11.2009 8:09

Jak jsem si nepochutnala

Přečetl jsem jenom pár řádků.Je mi úplně jedno a vůbec mě nezajímá co si ta meruna cpala do té svoji h.u.b.y.

7.11.2009 6:50

Pro priste

Pro priste doporucuji rodinnou toskanskou restauraci Antica Toscana v Rusovcich, ta by za recenzi urcite stala. 

Prazanda zijici v Blave(, ktera nejradsi jezdi na trh do Vidne...

Premium

Do dvou let se ukáže neudržitelnost elektroaut, říká bývalý šéf Škoda Auto

Vratislav Kulhánek v lednu 2020 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vadili jsme hlavně značce Volkswagen, když jsme postavili Octavii proti Golfu, říká v rozhovoru pro LN Vratislav...

Premium

Parkování zadarmo díky fíglu. Stačí si připlatit za vlastní espézetku

Parkuj na modré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Češi parkující v centru Prahy na takzvaných modrých zónách zkoušejí fígl, jak nezaplatit za parkovné svého auta ani...

Premium

Proč vyhraje vodík. Vynálezce Tůma má o budoucnosti automobilů jasno

Popularizátor vědy, novinář a pedagog Jan Tůma vynalezl v 60. letech výukový... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Už před dvaceti lety se projel vodíkovým autem, kterým chtějí Japonci na letošní olympiádě v Tokiu propagovat...