130 let
Night Rider burger s domácími hranolky

Night Rider burger s domácími hranolky | foto: Zephyr Excelent Urban Pub & Club

Rozhovor

Jak má vypadat správný burger? 'Nejlepší je klasika'

Jídlo
  •   7:00
Jestli byl nějaký podnik na Burger Festu k nepřehlédnutí, byl to určitě Zephyr Excelent Urban Pub & Club se svými černými a růžovými burgery. Možná i proto se umístil na prvním místě a porazil tak i zavedené restaurace, které se na přípravu burgerů soustředí. "Máme radost. Přece jen fungujeme teprve půl roku," říká majitel restaurace Jan Kadoun v rozhovoru pro server Lidovky.cz.

Lidovky.cz: Na festivalu Burger Fest, který proběhl o víkendu, jste jako restaurace specializovaná na právě na hamburgery vyhráli. Kolik lidí váš stánek navštívilo?
S festivalem jsme byli velmi spokojeni, i přes nepřízeň počasí přišlo hodně lidí, denně jsme prodali kolem 1200 burgerů. Myslím ale, že i u ostatních stánků to bylo podobné. Na to, jaké bylo hlavně v sobotu počasí, si myslím, že si nikdo nemůže stěžovat na to, že by účast byla malá. Spíše naopak.

Jak připravit hamburger?

Lidovky.cz: Jak burgery u vás v restauraci připravujete?
Základem je, že si všechno děláme sami. Sami si pečeme bulky - tmavé i světlé. Sami si meleme maso z vybraných kusů a dbáme na to, aby pocházelo z českého chovu. Připravujeme burgery jen z čerstvých surovin. Sami si také připravujeme různé dipy a omáčky. Na festivalu jsme nabízeli trio burgerů. Pro dámy to byl růžový burger s kuřecím masem a ještě jsme v nabídce měli Night Rider burger a naši specialitu Zephyr Excelent burger.

Lidovky.cz: Jak má podle vás vypadat správný burger?
Myslím, že nejvíce oblíbená je klasika. Úplně nejjednodušší příprava burgerů je podle mě také nejoblíbenější. Takže stačí plátek kvalitního namletého masa, nějaký dip, oblíbený je BBQ nebo majonézový, plátek rajčete, cibule, salát, případně plátek čedaru.

Lidovky.cz: Kolik druhů máte v nabídce?
My máme v nabídce deset burgerů, které ale obměňujeme. Fungujeme teprve půl roku - od května, takže stále hledáme svou tvář. I když myslím si, že jsme vykročili skvěle. Máme z vítězství radost.

Lidovky.cz: V nabídce máte růžový a černý burger. Jak bulky "barvíte"? 
Používáme čistě přírodní barviva - složení ještě chvíli zůstane tajemstvím.

Autor: Alena Pecháčková