Biskupský chlebíček podle babičky Boženky
- 350 g hladká mouka
- 200 g cukr krupice
- 4 vejce
- 200 g rozinky
- 200 g kandované ovoce
- 1 lžička mletá skořice
- 1/4 lžičky muškátový květ
- 2 g jedlá soda
- 1/4 lžičky soli
Na dokončení: vajíčko na potření
Vejce s cukrem, kořením, solí a sodou ušleháme do husté pěny, stěrkou vmícháme zbylé ingredience a necháme asi 30 minut odpočinout. Z hotové hmoty vyválíme na pomoučeném vále 4 válečky na délku plechu. Přemístíme je na plech s papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C dozlatova. Necháme zcela vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Skladujeme ve vzduchotěsné dóze na suchém místě.