18. července 2019 5:04 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Jak na glazovaného candáta s květákem, poradí šéfkuchař

Glazovaný candát, květák, pórek, citronový gel | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Glazovaný candát, květák, pórek, citronový gel | foto: V Zátiší

Máte chuť na rybu a nevíte, jak ji připravit neotřele? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Igora Chramce z restaurace V Zátiší na glazovaného candáta.

Glazovaný candát, květák, pórek, citronový gel

(pro 4 osoby)

  • 4x 150g filety z candáta bez kůže

Květák a pyré

  • květák 
  • 200 ml smetany
  • 50 g másla
  • panenský olivový olej

Glazé

  • 100 ml sojové omáčky
  • 20 g cukru
  • 10 g oleje

Pórkový salátek

  • pórek
  • 2 šalotky
  • 2 lžíce Créme Fraiche
  • 5 lístečků libečku
  • sůl, pepř

Citronový gel

  • 100 ml citronové šťávy
  • 50 g cukru
  • 2 g agaru

Postup: Z květáku si vykrojíme čtyři růžičky, které pak rozpůlíme . Ty si opečeme na pánvi do zlatova s trochou olivového oleje. Osolíme, opepříme. Zbylé kousky květáku nasekáme najemno, zprudka orestujeme na olivovém oleji, osolíme. 2 minuty podusíme, přidáme smetanu a pozvolna vaříme až se smetana skoro úplně vyvaří. Odstavíme a spolu s máslem rozmixujeme na jemné pyré.

Pórek a šalotku rozpůlíme a nasekáme najemno. Osolíme a opepříme. Necháme odležet zhruba 10 minut. Nakonec smícháme s Créme Fraiche a nasekaným libečkem. Citronovou šťávu svaříme spolu s kůrou a cukrem. Přidáme Agar agar a zchladíme. Když směs ztuhne, rozmixujeme na hladký gel. Sójovou omáčku povaříme s cukrem a citronovou kůrou. Zchladíme a pomalu vmícháme olej. 

Filety candáta bez kůže potřeme glazurou ze sójové omáčky a podle tloušťky pečeme v troubě 5 až 7 minut na 180 stupňů Celsius. Na talíř si rozetřeme květákové pyré, na to položíme pórkový salátek, citronový gel, opečený květák a nakonec glazovaný filet z candáta. 

Lidovky.cz

Advantage Consulting, s.r.o.
MANAŽER NÁKUPU

Advantage Consulting, s.r.o.
Královéhradecký kraj, Pardubický kraj
nabízený plat: 40 000 - 60 000 Kč

Najdete na Lidovky.cz