Chřestový salát
- 200 g zeleného chřestu
- 200 g bílého chřestu
- 150 g rukoly
- 12 ks malin
- 1 snítka máty
- 4 ks vejce
- 40 g prosciutto crudo
- 0,15l malinového octu
- 0,1 l medu
- 0,3 l estra panenského olivového oleje
- sůl a pepř
Chřest pečlivě očistěte a nakrájejte podélně na tenké plátky ideálně na mandolíně. Přidejte rozmačkané maliny, mátu, dresink (podle potřeby), rukolu a promíchejte. Servírujte s teplým vejcem a drceným křupavým prosciuttem.
Dresink
Malinový ocet, med a olivový olej rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.
Křupavé prosciutto
Šunku nakrájejte na tenké plátky a upečte mezi dvěma plechy v předehřáté troubě na 150°C 10-15 minut.
Vejce
Celá vejce vařte v parní troubě na 63°C 45 minut.