Pondělí 21. září 2020svátek má Matouš 23 °C jasno Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Jak na nejlepší škvarkovou pomazánku? Zkuste recept šéfkuchaře

Škvarková pomazánka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Škvarková pomazánka | foto: UNIc

Škvarková pomazánka sice není úplně nejzdravějším pokrmem, ale jednou za čas tělu neuškodí, zvlášť v zimě, kdy bychom měli jíst vydatnější jídla. Zkuste recept od šéfkuchaře restaurace „home by UNIC“ Petra Šmrhy.

Škvarková pomazánka

  • 1 kg vepřového sádla ze hřbetu
  • 200 ml mlék
  • pepř
  • sůl
  • 3 ks vejce
  • 3 lžíce hořčice plnotučné
  • 1 kscibule 
  • 1 ks jarní cibulka 

Škvarky
Vepřové sádlo nakrájejte na větší kostky, osolte a vložte do kastrolu se silným dnem. Podlijte vodou, aby se z počátku lépe uvolňovalo sádlo. Škvařte za občasného míchání na mírném ohni.

Po uvolnění sádla přilijte mléko. Škvařte do zlatova. Sádlo přeceďte a škvarky nechte zchladnout.

Škvarková pomazánka
Cibuli nakrájejte a spařte vařící vodou. Semelte cibuli společně se škvarky. Přidejte natvrdo uvařená vejce a hořčici. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s čerstvým chlebem a sekanou mladou cibulkou.

Feťáci lásky stále hledají, ale nikdy nenajdou, říká párový terapeut Vojtko

Psycholog Jan Vojtko | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Lásku si často pleteme se zamilovaností, ale vztah je práce, která nikdy nekončí. „Tolerance není ten správný klíč ke...

Můžete skoro všechno, nemusíte nic. Jak probíhají swingers party v Česku

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Swingers kluby, tedy místa neřesti, kde si páry mezi sebou střídají partnery a užívají si i těch nejdivočejších...

Střeva můžou i za naše štěstí či obezitu, říká molekulární biolog Ryšávka

Molekulární biolog Petr Ryšávka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Za civilizační choroby (např. alergie), ale i za vážné nemoci může mimo jiné vybíjení bakterií ve střevní mikroflóře....