Škvarková pomazánka
- 1 kg vepřového sádla ze hřbetu
- 200 ml mlék
- pepř
- sůl
- 3 ks vejce
- 3 lžíce hořčice plnotučné
- 1 kscibule
- 1 ks jarní cibulka
Škvarky
Vepřové sádlo nakrájejte na větší kostky, osolte a vložte do kastrolu se silným dnem. Podlijte vodou, aby se z počátku lépe uvolňovalo sádlo. Škvařte za občasného míchání na mírném ohni.
Po uvolnění sádla přilijte mléko. Škvařte do zlatova. Sádlo přeceďte a škvarky nechte zchladnout.
Škvarková pomazánka
Cibuli nakrájejte a spařte vařící vodou. Semelte cibuli společně se škvarky. Přidejte natvrdo uvařená vejce a hořčici. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s čerstvým chlebem a sekanou mladou cibulkou.