Diskuse k článku: Jak na pečený květák? Poradí známá novinářka a foodblogerka

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 2
  • Poslední: 15.1.2019 18:21
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
J. Škodák 15.1.2019 18:21

K těm reáliím kolem květáku bych ještě dodal, že čeština byla ovlivněna němčinou a francouzštinou v oblasti kulinářství. Der Blumenkohl, česky květák je v němčině také spojení dvou slov. Die Blume= květ a der Kohl= zelí. Než Češi vytvořili český název květák, tak jsme této zelenině říkali na Moravě již dávno karfiol a mnozí Moravané ještě dnes nenazyvají tuto zeleninu květák, ale karfiol.

P. Šraier 15.1.2019 13:40

Bez "školní jídelny" se asi o jídle nedá psát. Přitom ten květákový mozeček, narozdíl od kdysi skutečně i v té školní jídelně (!!!) podávaného mozečku opravdového, bylo jedno z mála jídel bez flaks, kostí, kůží, tlustého ... Autorka je moc mladá na to, aby si ty hnusný časy mohla pamatovat. :-P

Najdete na Lidovky.cz