Diskuse k článku: Jak na plněné papriky? Tady je jeden z nejchutnějších receptů

Přihlaste se



REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ,
NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS REGISTRACE

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07.Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.
  • Příspěvků: 6
  • Poslední: 5.9.2018 22:17
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
J. Škodák 28.8.2018 19:03

Musím pochválit autorku článku, která napsala velmi správně o vlivech na moravskou kuchyň, ktera je odlišná od té české. Píše o tom např. Brnjamin Kuras v knížce, no už jsem zapomněl název (Evropa na talíři?), Kde píše o tom, že v Brně za socialismu našel hodně zeleniny na talíři o které nemají v Praze ani zdání. Pocházím z okolí Brna a můžu to jen potvrdit. Ze strany otce pocházíme z moravského Slovácka a tam se připravují plněné papriky trochu jinak a na Brněnsku se podávají s rajskou omáčkou a knedlíkem. Plněné papriky se staly u nás velmi oblíbené a my jich doma plníme mletým masem, které odlehčíme trochou strouhanky a dáváme tam česnek a oregáno a postup je jinak stejný jako ve zdejším receptu. Do šťávy nedáváme kyselou smetanu, ale zahušťujeme ji rajským protlakem a kečupem.

F. Kusák 29.8.2018 11:41

Já jsem také původem ze Slovácka. My jsme do náplně, kromě mletého, také dávali rýži, ani nevím, kde ten recept vznikl, ale je to výborné. Dnes rýži nahrazuji bulgurem, je to také výborné. Je to z důvodu diabetické diety.

J. Škodák 29.8.2018 14:32

To je výborný nápad. Když k tomu nepodáváme jako přílohu moravský knedlík, to je kynutý s houskou, tak tam dáváme rýži a dopručuji kulatou. Příští plněné papriky budou s bulgurem.

F. Kusák 29.8.2018 14:57

Jo, jo souhlas, když rýže, tak bez knedlíků.

Pěkný den a dobrou chuť

M. Pressl 5.9.2018 22:17

Proč? Když do masa nepřidáte vařenou rýži, tak je náplň potom taková uhňácaná, a je úplně jedno, s jakou přílohou pokrm jíte. No, jedno to není, protože plněné papriky jsou nejlepší s houskovým knedlíkem, přece!

Jiří_K 28.8.2018 11:49

Haleluja, ve stínu plněných paprik mi hned připadají vraždy a násilné činy z nesnášenlivosti vykonané imigranty takové humánní a společensky přínosné.