5. prosince 2018 5:10 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Jak na rozmarýnový quiche s brynzou, parmezánem a španělskou šunkou

Rozmarýnový quiche s brynzou, parmezánem a španělskou šunkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Rozmarýnový quiche s brynzou, parmezánem a španělskou šunkou | foto: Kolachella

Dopřejte své kuchyni nádech nových chutí. Přinášíme recept na rozmarýnový quiche s brynzou, parmezánem a španělskou šunkou Jamón Serrano.

Rozmarýnový quiche s brynzou, parmezánem a španělskou šunkou

Korpus:

  • 360 g hladké mouky
  • 115 g studeného másla
  • 170 g smetanového sirupu
  • 1 celé vajíčko
  • 2 žloutky
  • sůl, pepř, čerstvé bylinky – rozmarýn

Náplň:

  • 200 g smetanového sýru
  • 180 g créme fraiche
  • 4 vejce
  • 200 ml 12% smetany na vaření
  • 180 g parmezánu
  • 250 g brynzy
  • 200 g Jamón Serrano (španělská šunka) postačí libová česká šunka
  • sůl, pepř, bylinky
  • olivový olej

Postup: Z másla a mouky si vyrobíme drobenku a postupně přimícháváme vejce se smetanovým sýrem, sůl a najemno nasekaný rozmarýn. Vše důkladně zpracujeme do těsta. Následně těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme na hodinku odležet v chladničce.

V oddělené misce smícháme smetanový sýr, créme fraiche, smetanu na vaření a vajíčka. Přisypeme najemno nastrouhaný parmazán (trochu odložíme na posypání na závěr) a 125 g brynzy. Přidáme bylinky, sůl a pepř. Tuto směs odložíme bokem.

Vychlazené těsto vyválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím dno i boky dortové formy v průměru 23 cm. Zbylé těsto nožíkem seřízneme. Na dno roztrousíme zbylou brynzu, španělskou šunku a rozmarýn. Vylijeme quichovou směs a posypeme zbylým parmezánem a olivovým olejem.

Pečeme při 185 stupních asi 30 - 35 minut. Podávat ho můžeme zchlazený, když se lépe krájí nebo pokojové teploty.

Recept pro Kitchenaid.cz připravila Renáta Hečková z blogu kolachella.blogspot.com.

Lidovky.cz

Najdete na Lidovky.cz