Pátek 13. prosince 2019svátek má Lucie 2 °C déšť se sněhem Předplatné LN
19. listopadu 2019 5:30 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Jak na thajské červené kari, poradí šéfkuchař

Jak je možné, že asijské jídlo je tak jednoduché a přitom chuťově výrazné? Tajná přísada, která způsobuje explozi chutí, se jmenuje kari pasta. Jak ji použít v thajském červeném kari s tofu? To vám poradí šéfkuchař Štěpán Návrat.

Thajské červené kari s tofu

  • 2 balení čerstvého tofu
  • cuketa
  • červená kari omáčka
  • kokosové mléko
  • rybí omáčka
  • palmový cukr
  • bazalka
  • červené chilli

U čerstvého tofu můžeme zvolit dvě varianty. Tofu na smažení – které překrojíme na 1,5cm-2cm silné plátky a osmažíme do křupava jako smažený sýr nebo tzv. „firm tofu“, které je krásně jemné a vypadá jako ultra měkký tvaroh. Toto tofu není potřeba vařit.

Poskládáme je do věžičky (3 ks na porci) na talíř, přikrájíme čerstvou cuketu a přidáme ji nahoru. Přidáme červenou kari omáčku, zjemněnou kokosovým mlékem, rybí omáčkou a palmovým cukrem. Do kari omáčky na talíři nakapeme ještě trochu kokosového mléka a červeného chilli, omáčku doplníme o pár proužků čerstvé bazalky.

Premium

Zoufale jsme se snažili postřeleného muže zachránit, líčí lékař z Ostravy

Hrudní chirurg Marcel Mitták | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hrudní chirurg Marcel Mitták z Fakultní nemocnice Ostrava se snažil s týmem zdravotníků zachránit jednoho z těžce...

Premium

Na Gottově pohřbu jsem se bál, že spáchám atentát na Zemana, říká Strach

Jiří Strach | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každý se ho ptá na Anděla Páně 3. Jiří Strach ale trpělivě vysvětluje, že to nezáleží jen na něm. „Rozhodujeme o tom...

Premium

Zalepili matce prsa, aby nemohla kojit. Při příbězích z Osvětimi pláče i průvodce

Průvodce Lukáš Lev | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lukáš Lev provází v koncentračních táborech a popisuje nacistická zvěrstva. Jeho babička si však stála za tím, že za...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!