Pátek 30. července 2021, svátek má Bořivoj
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jak na thajské červené kari, poradí šéfkuchař

Jídlo

  5:30
Jak je možné, že asijské jídlo je tak jednoduché a přitom chuťově výrazné? Tajná přísada, která způsobuje explozi chutí, se jmenuje kari pasta. Jak ji použít v thajském červeném kari s tofu? To vám poradí šéfkuchař Štěpán Návrat.

Thajské červené kari s tofu

  • 2 balení čerstvého tofu
  • cuketa
  • červená kari omáčka
  • kokosové mléko
  • rybí omáčka
  • palmový cukr
  • bazalka
  • červené chilli

U čerstvého tofu můžeme zvolit dvě varianty. Tofu na smažení – které překrojíme na 1,5cm-2cm silné plátky a osmažíme do křupava jako smažený sýr nebo tzv. „firm tofu“, které je krásně jemné a vypadá jako ultra měkký tvaroh. Toto tofu není potřeba vařit.

Poskládáme je do věžičky (3 ks na porci) na talíř, přikrájíme čerstvou cuketu a přidáme ji nahoru. Přidáme červenou kari omáčku, zjemněnou kokosovým mlékem, rybí omáčkou a palmovým cukrem. Do kari omáčky na talíři nakapeme ještě trochu kokosového mléka a červeného chilli, omáčku doplníme o pár proužků čerstvé bazalky.