Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak připravit husu? Sůl, kmín a trpělivost, doporučuje Paulus

Pomalé pečení v tuku je jedna z nejjednodušších a nejvděčnějších úprav. Stačí obyčejná trouba a dostatek času a ve šťavnatou pečínku se promění i ty nejsušší druhy masa. Třeba posvícenská husa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

10. 12. 2012 9:21
A čo tak mlieko?

Skúste raz jednoduchý recept: Uložte hus (alebo kačicu) do pekáča, polejte jej vnútro a povrch výdatne mliekom, vnútrajšok posoľte a vrubozobca podlejte zmesou mlieka s vodou (1:1) asi na 3-5 cm výšky - podľa pekáča. Pomaly piecť a ručím vám za to, že jemnejšie hydinové mäso ste nemali v ústach. Je to recept na povestné grobské husi, ja som to skúsil a odvtedy som všetky ostatné recepty založil dozadu :-)

0 0
možnosti
ZK

Z. Kulhánková

10. 12. 2012 9:25
Re: A čo tak mlieko?

A čo vy si predstavujete pod takým slovom vrubozobec?

0 0
možnosti
ZK

Z. Kulhánková

9. 12. 2012 20:28
Prdlajs, není nad šoulet!

0 0
možnosti
PM

10. 12. 2012 9:23
Re: Prdlajs, není nad šoulet!

Ako sa to vezme, pripomenula ste mi skvelý židovský vtip o chudobných židovských manželoch, ktorí si chceli pripraviť šoulet, ale pretože nemali všetky potrebné ingrediencie, použili náhražky. Ochutnali výsledok a nemohli pochopiť, čo tí bohatí židia na tom šoulete vidia :-)

0 0
možnosti
PGS

6. 12. 2012 11:26
Vlasy vstávají hrůzou na hlavě!

Jednak jaké opalování chmýří?! To snad dělají cikáni s kradenou husou! Chmýří se obere ručně, v případě nutnosti pinzetou.

Sůl a kmín jsou nutné, ale samy o sobě nestačí! Je potřebná ještě cibule a česnek. Pořádný Bzenecký paličák a cibule, nejlépe obé  z Vracova, nebo odjinud z Moravy, stejně, jako husa. Péci husu vcelku naní příliš vhodné. Lépe péci půlky, ještě lépe přímo porcovanou. Správné je péci pomalu, dobře podlévat, výpekem polévat maso, aby nebylo suché a mělo typickou chuť vypečené kůžičky. Mňamka!

0 0
možnosti
PS

6. 12. 2012 6:16
Cetl jsem, ze Cinani dusi kacenu v pare

a az zmekne, teprve ji opecou, aby kuzicka krupala. A to se mi zda z praktickeho hlediska nejmoudrejsi. A v USA se uz desetileti prodavaji plastikove, ne igelitove pytle, ve kteryxh se pecou krocani, takze se take dusi v pare. Pak se pytel rozrizne a zvire se opece.

0 0
možnosti
VM

5. 12. 2012 16:33
Nejjednodušší recept jak připravit husu :

Vezmeme jednu ženskou ( ideální Parkanová nebo nově Píková ) a uděláme z ní ministryni obrany. Během krátkého funkčního období se s ní stane kapitální husa a pořádně vypečená.

0 0
možnosti
JB

J. Belling

5. 12. 2012 13:09
"Babicovská" náhražka husy.

Upečeme-li kuřátko s nadměrným množstvím kmínu a po(d)léváme černým pivem, bude výsledek husičku trochu připomínat.

Ale s pivem opatrně. Hromadí-li se sůl v tom shromážděném tuku, tak ve šťávě z vypečného piva se hromadí chmel. A bude-li ho moc, pak bude šťáva nepříjemně nahořklá. Doporučuji spotřebovat asi čtvrtlitru až tři deci a zbytek přidávat do světlého, jímž budete pečínku zapíjet.

0 0
možnosti
JS

J. Stejskal

5. 12. 2012 10:10
Pro domácnost je to nepoužitelné.

Souhlasím, že nejlepší je (a je skoro nesmysl dělat to jinak) konfitovat nebo péci pomalu v tuku té kachny, nebo husy. Takové množství ale neseženete a "sbírání" je pitomost, protože, kolik hus upečete za rok?

0 0
možnosti