Diskuse k článku
Jitrnice bez zabijačky. Nebojte se nahradit buchtu obyčejnou houskou, radí Jan Punčochář
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
M. Janco 18.2.2021 22:58Dobrý den, když staří rodiče zabíjeli prase a dělali jitrnice, vařila se do nich rýže a já jako dítě jsem pomáhal mlít vařené vnitřnosti, aby se vše smíchalo, spolu s kořením; rohlíky se krájeli do jelítok - na nakrájené se sbírala krev z prasátka a michalo se - pak dochutit a do střev. Výsledek byl geniální, nesrovnatelne lepší, než s kroupovými jelity. Mít dva metry na výšku a 100 kg, kreativní kuchař je ten poslední který zažene hlad. Jo, modelka která má 40 kg a pije vodu bez kalorií - tu kreativní kuchař zasytí |
![]() |
O. Meszároš 1.2.2021 16:02Lanýžový olej do jitrnic. Hmmm. A ten plovoucí humus na fotce je co? Smažená cibule se k tomu taky nehodí. A posledí dobou mě fakt iritují neoloupané brambory... ale jsou dneska in i do bramborového salátu..... |
![]() |
H. Dostálová 1.2.2021 12:10V čem to ty brambory na fotce plavou? V klasické UHO? |
![]() |
F. Kusák 1.2.2021 15:20No taky jsem se podivoval. A jitrnice je jitrnice, náhražky neberu. Jsou to recepty prověřené staletími, takže ani pan Punčochář nemá právo něco měnit a pak dál to nazývat jitrnicí. Ať si vymyslí svůj název, a pak ať si do toho dává, co se mu líbí. Dnes je problém, že lidé ani neví, jak mají tradiční jídla chutnat a pak jí všechno. Nesnáším "kreativní" kuchaře. |