Úterý 20. dubna 2021svátek má Marcela 15 °C dešťové přeháňky Předplatné LN

Diskuse k článku

Jitrnice bez zabijačky. Nebojte se nahradit buchtu obyčejnou houskou, radí Jan Punčochář

Jako pojivo do jitrnicového prejtu se tradičně používá takzvaná buchta, tedy neochucené kynuté a následně upečené těsto. Pokud byste si ale chtěli domácí přípravu jitrnic o něco usnadnit, můžete „buchtu“ nahradit i klasickou houskou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Janco 18.2.2021 22:58

Dobrý den, když staří rodiče zabíjeli prase a dělali jitrnice, vařila se do nich rýže a já jako dítě jsem pomáhal mlít vařené vnitřnosti, aby se vše smíchalo, spolu s kořením; rohlíky se krájeli do jelítok - na nakrájené se sbírala krev z prasátka a michalo se - pak dochutit a do střev. Výsledek byl geniální, nesrovnatelne lepší, než s kroupovými jelity. Mít dva metry na výšku a 100 kg, kreativní kuchař je ten poslední který zažene hlad. Jo, modelka která má 40 kg a pije vodu bez kalorií - tu kreativní kuchař zasytí :-)

O. Meszároš 1.2.2021 16:02

Lanýžový olej do jitrnic. Hmmm. A ten plovoucí humus na fotce je co? Smažená cibule se k tomu taky nehodí. A posledí dobou mě fakt iritují neoloupané brambory... ale jsou dneska in i do bramborového salátu.....;-O

H. Dostálová 1.2.2021 12:10

V čem to ty brambory na fotce plavou? V klasické UHO?

F. Kusák 1.2.2021 15:20

No taky jsem se podivoval. A jitrnice je jitrnice, náhražky neberu. Jsou to recepty prověřené staletími, takže ani pan Punčochář nemá právo něco měnit a pak dál to nazývat jitrnicí. Ať si vymyslí svůj název, a pak ať si do toho dává, co se mu líbí. Dnes je problém, že lidé ani neví, jak mají tradiční jídla chutnat a pak jí všechno. Nesnáším "kreativní" kuchaře.


Války budoucnosti mohou probíhat v lidské mysli, říká bezpečnostní analytička

Kristina Soukupová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Její znalosti sice využívají vojáci a jeden kolega ji prý s nadsázkou navrhl jmenovat čestnou generálkou britské...

Otevřeme školy, vše ostatní počká, říká ministr zdravotnictví Arenberger

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (16. dubna 2021) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Ministr zdravotnictví Petr Arenberger po týdnu ve funkci poodhaluje další vývoj boje s pandemií, prioritou zůstává...

Bojím se, že papírové peníze v Česku skončí do pěti let, říká ekonom

ekonom Tomáš Havránek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Mezinárodní měnový fond již před pár lety poukázal na to, že by papírové bankovky či kovové mince mohly z ekonomiky...