Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kari s vepřovým masem

Fakt si nevzpomenu, jak se v mé ledničce objevila baňatá plastová nádobka uzavřená víčkem. Nejméně rok ovšem stojí v pravém rohu nejspodnější police a jednou za čas na ní dojde.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

FIFA

13. 3. 2008 10:05
A

A co takhle vindaloo (bindaloo). Druh kureciho kari, ale jen pro odvazne...me osobne se trochu kroutili pri konzumaci nehty, ale mate nekdo presny recepr, nebo spise navod na tuto horlavinu;-)???

0 0
možnosti

Ferdinand Estét

4. 3. 2006 9:24
Co je to čerstvé karí?
Karí (curry) je směs koření, základem je kukurma (turmelic), kumin (koření podobné tvarem kmínu aleb s jinou chutí) a spousta dalšího. Neexistuje tedy žádný strom kariovník, ze kterého by se karí dalo získávat čerstvé. Původní podoba karí, známá z Indie, je ručně namíchaná, neskladovaná směs koření. Thajskou karí pastu nelze považovat za něco čerstvého - záruční dobu má tady v Japonsku 2 roky, neboli asi tolik co sójovka.
0 0
možnosti

nitka

29. 4. 2006 9:08
Re: Co je to čerstvé karí?

...napadlo mě to samé, čerstvé karí neznám, navíc jsem koupila několikrát nějaké karí ve skle a ani jedno mi nechutnalo (tedy v Čechách), navíc bych asi nedávála do hrnce ve stejnou chvíli lilek, papriku a rajče...

0 0
možnosti

Gejza

22. 2. 2006 0:25
mňam!
0 0
možnosti

Hanka

10. 2. 2006 0:09
moc kari
 ...nevím jakou máte kari pastu, ale kari pasta je velmi ostrá. My jsme se thajská jídla naučili vařit Holandsku od domorodců, dáváme jednu lžíci a i s jednou  je jídlo pro české jazýčky někdy "pálivé jak čert"
0 0
možnosti