Diskuze
Kari s vepřovým masem
Fakt si nevzpomenu, jak se v mé ledničce objevila baňatá plastová nádobka uzavřená víčkem. Nejméně rok ovšem stojí v pravém rohu nejspodnější police a jednou za čas na ní dojde.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
FIFA
13. 3. 2008 10:05
A
A co takhle vindaloo (bindaloo). Druh kureciho kari, ale jen pro odvazne...me osobne se trochu kroutili pri konzumaci nehty, ale mate nekdo presny recepr, nebo spise navod na tuto horlavinu???
0
0
možnosti
Ferdinand Estét
4. 3. 2006 9:24
Co je to čerstvé karí?
Karí (curry) je směs koření, základem je kukurma (turmelic), kumin (koření podobné tvarem kmínu aleb s jinou chutí) a spousta dalšího. Neexistuje tedy žádný strom kariovník, ze kterého by se karí dalo získávat čerstvé. Původní podoba karí, známá z Indie, je ručně namíchaná, neskladovaná směs koření. Thajskou karí pastu nelze považovat za něco čerstvého - záruční dobu má tady v Japonsku 2 roky, neboli asi tolik co sójovka.
0
0
možnosti
nitka
29. 4. 2006 9:08
Re: Co je to čerstvé karí?
...napadlo mě to samé, čerstvé karí neznám, navíc jsem koupila několikrát nějaké karí ve skle a ani jedno mi nechutnalo (tedy v Čechách), navíc bych asi nedávála do hrnce ve stejnou chvíli lilek, papriku a rajče...
0
0
možnosti
Hanka
10. 2. 2006 0:09
moc kari
...nevím jakou máte kari pastu, ale kari pasta je velmi ostrá. My jsme se thajská jídla naučili vařit Holandsku od domorodců, dáváme jednu lžíci a i s jednou je jídlo pro české jazýčky někdy "pálivé jak čert"
0
0
možnosti