Sehnat kokosovou mouku je jednodušší než koupit mandlovou mouku a to je dobře. V domácích podmínkách je trochu obtížnější ji vyrobit, protože se nejedná o rozmixovaný strouhaný kokos. Kokosová mouka se totiž před mletím odtučňuje. Tento základní recept můžete využít i pro další druhy cukroví, například přidáním kakaa, skořice či kousků čokolády. Nebo vykrajujte různé tvary a ozdobte je barevnou cukrovou polevou jako perníčky.
Kokosová linecká kolečka
2 plechy, 40 minut, velmi snadné
těsto
- 120 g kokosové mouky
- 4 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce medu
- polovina banánu
- 2 vejce
- špetka soli
- zdobení
- 100 g kvalitní bílé čokolády
- hrst lyofilizovaných malin
Kokosový olej nechte při mírné teplotě rozpustit. Vmíchejte med a dejte trochu vychladnout. Banán rozmačkejte vidličkou a vyšlehejte s vajíčky. Kokosovou mouku smíchejte se špetkou soli a zapracujte olej s medem i vyšlehaná vajíčka s banánem.
Hotové těsto trpělivě vyválejte na plát silný 0,5 cm. Nejlépe to jde mezi dvěma kusy pevnějšího igelitu, protože kokosové těsto neobsahuje lepek a je drobivější.
Vykrajujte kolečka a pomocí nože opatrně přendávejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte 10 minut při teplotě 170 °C, až okraje začnou zlátnout. Po úplném vychladnutí potřete kolečka rozpuštěnou bílou čokoládou a posypejte nadrobenými sušenými malinami.
Recept pochází z Kuchařky pro naši babičku.