Zkusit můžete skoro všechny druhy ovoce, na gril se hodí banány, ananas, mango, papája, ale i hrušky a jablka. Navíc pokud ovoce zakápnete alkoholem, třeba rumem či slivovicí nic tím nezkazíte, naopak grilovaní dodáte šťávu.
ČTĚTE TAKÉ: |
Grilované ovoce ocení především milovníci sladkého. Hodí se ale skvěle i jako příloha k masům. K rybám pak můžete vyzkoušet ogrilovanou limetku. Přípravu ovoce téměř nepotřebuje, lze ho ugrilovat přímo na grilu nebo napíchat na špízy. Můžete jej také zhruba půl hodiny předtím naložit do medu nebo skořice. Ovoce negrilujte na přímém ohni, stačí jen dohasínající plamen, pokud ovoce na některých místech připálíte, naprosto zkazíte jeho chuť.
Grilovaný banánBanány nejdříve oloupejte a poté je přelijte sladkou směsí, kterou připravíte ze skořice, medu, kapky citronové šťávy a rumu. Poté nechte banány odležet v lednici zhruba hodinu. Než dáte banán na gril, položte ho na alobal vymazaný máslem a znovu přelijte marinádou. Potom banán do alobalu zabalte. Grilujte nejdéle deset minut. Banány podávejte s vanilkovou nebo čokoládovou zmrzlinou. |
Ovoce před grilováním očistěte a zbavte slupky, což ale neplatí například u jahod nebo banánu, který ačkoli se griluje bez slupky, vždy ho dělejte vcelku. Pokud grilujete měkčí ovoce - například broskve nebo meruňky, dejte je do alobalu a teprve poté na gril. Grilované broskve se výborně hodí k vanilkové zmrzlině. Ananas z grilu můžete přidat i do hamburgeru.