náhledy
Napůl cesty: spodní vrstva s krémem čeká na šlehačku a horní plát těsta.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Nadýchaná šlehačka tvoří spolu s vanilkovým krémem náplň slavného dezertu.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Nanášení druhé vrstvy náplně - jemně oslazené šlehačky.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Nanášení druhé vrstvy náplně - jemně oslazené šlehačky.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Kremšnita čeká na „střechu“ - svrchní plát listového těsta.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Opatrně, křehké!
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Opatrně, křehké!
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Uhladit kraje...
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
... a můžeme krájet! Na Bledu na to mají speciální „multinůž“.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Seznamte se! Pocukrovaná, připravená k servírování.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Dobrou chuť!
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Na věhlasný dezert se slétá i bledské ptactvo.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Vanilkový krém, šlehačka a křupavé listové těsto. Slavnou kremšnitu připravují na březích Bledského jezera už od 50. let minulého století.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz
Kremšnita nejlépe chutná připravená krásnou cukrářkou přímo na břehu Bledského jezera.
Autor: Magdalena Slezáková, Lidovky.cz