Kuchař Olda Matoušek zná své řemeslo velmi dobře, i proto ví, že nejlépe si vychutnáte krevety příborem králů – vlastníma rukama. V restauraci Bruxx si můžete vychutnat krevetové menu, na kterém najdete třeba obří krevety s fermentovaným zelím nebo vařené garnáty s chilli yuzu omáčkou. Jestli se vám do restaurace nechce, zkuste si krevety po kreolsku podle jeho receptu.
Krevety po kreolsku
pro 4 osoby
- 500 g oloupaných krevet
- 100 ml olivového oleje
- 200 g nasekané cibule
- 200 ml bílého vína
- 200 g žampionů
- 200 g zelené papriky
- 200 g oloupaných rajčat
- 200 ml tomatového pyré
- 50 g másla
- sůl, pepř, chilli
Na pánvi s olivovým olejem rychle orestujeme krevety a přidáme zeleninu, opět rychle orestujeme a zastříkneme bílým vínem, zlehka povaříme a přidáme tomatové pyré. Dochutíme solí, pepřem z mlýnku a chilli, nakonec zjemníme oříškem studeného másla. Podáváme s jasmínovou rýží.