Minipivovar bude produkovat několik druhů piva s názvem Paroháč, turisté si budou mít možnost vybrat mezi světlým, polotmavým či tmavým pivem, na čepu bude i pivo zázvorové. Pivo bude nefiltované a nepasterizované. "Produkce minipivovaru je určená především pro spotřebu na Luční boudě, zájem už projevili také lidé z některých specializovaných obchodů," řekl mluvčí Luční boudy Jiří Chvojka.
Technologie pivovaru je umístěna v někdejší vinárně v přízemí rozlehlé horské boudy, k vaření budou na Luční boudě používat vodu z pramene Bílého Labe. Název piva je vybraný podle stáda zhruba 150 kusů jelení zvěře, která je na loukách v okolí boudy často k vidění.
Součástí slavnostního otevření budou v pátek a o víkendu prohlídky prostor pivovaru s výkladem sládka. Prohlídky pivovaru si budou mít možnost lidé objednat i později. Na Luční boudě by od října 2012 měly být také v provozu pivní lázně.
Luční boudaLuční bouda patří k nejstarším horským objektům ve střední Evropě. Její historie sahá do 16. století. V roce 1938 při vyklízení českého pohraničí shořela a v letech 1939 až 1940 byla zrekonstruována a dostavěna do dnešní podoby. Bouda se také pyšní nejvýše položenou restaurací v Česku. Více informací je možné získat na www.lucnibouda.cz. |