7. září 2018 5:41 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Krok za krokem: jak na krevety se zázvorovou glazurou

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Krevety se zázvorovou glazurou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Krevety se zázvorovou glazurou | foto: Chefparade

Pokud máte rádi krevety, tento recept si zamilujete. Připravte si doma krevety se zázvorovou glazurou. Jak na ně? Server Lidovky ve spolupráci s kulinářskou školou Chefparade připravil fotografický seriál. Dobrou chuť.

Krevety se zázvorovou glazurou

  • 300 g krevet
  • 30 g zázvoru
  • 100 ml bílého vína
  • asi 50 ml vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 limetka
  • citrónová tráva
  • bageta
  • sůl, pepř
  • olej
Krevety vyloupejte z krunýře. Pokud je chcete očistit úplně, odtrhněte i...
Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky, citronovou trávu pokrájejte na...


Postup: Krevety vyloupejte z krunýře. Pokud je chcete očistit úplně, odtrhněte i nožičky, hlavu a ocas. Oloupanou krevetu jemně nařízněte podél hřbetu a vyjměte střívko. Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky, citronovou trávu pokrájejte na větší kusy. Rozehřejte pánev s trochou oleje a vložte do ní osolené a opepřené krevety, zázvor a citronovou trávu.

Zastříkněte obsah pánve vínem, trochou vývaru a krátce povařte. Přidejte limetkovou šťávu, dochuťte solí a nakonec vmíchejte máslo na zjemnění.

Rada šéfkuchaře: Použijte ideálně krevety o velikosti minimálně 21/30 ( = počet kusů na kilo). 

Lidovky.cz
  • 0Diskuse




Najdete na Lidovky.cz