130 let

Diskuze

Kulajda či kaldoun. Polévky jsou skutečnou perlou české kulinární tradice

Couračka, pajšlouka, kyselica, kaldoun, kulajda, ovarovica, domikát... České, moravské i slezské polévky mají stovky podob a mnohé z nich věrně odrážejí charakter regionu. Proč jsou stále tak oblíbené a jakou si kde objednat?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VHK

V. Kotas

3. 3. 2017 11:39

Kde jsou ty doby, když si mohl dát člověk v hospodě polívku už od rána - 6'°°h.

0 0
možnosti

J. Řezák

3. 3. 2017 8:39

Ano, polévky jsou naše specialta. Co mi ale vadí, je zvyk z poslední doby servírovat je do vydlabaného chleba. Nikdy jsem neviděl, že by ho někdo snědl (koneckonců rozmáčené "chlebové bláto" příliš k jídlá nevybízí), a tak se vyhazují kila chleba do odpadu. Není to škoda? A co horšího, nejrůznější druhy rákosníků si myslí, že je to naše česká specialita a přejali tento zvyk do svých pseudočínských fast-foodů.

0 0
možnosti