Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Geniální a jednoduché. Kuřecí kung pao podle šéfkuchaře Jiřího Štifta

Jídlo

  6:24
Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů. Připravte si kuřecí kung pao.

Čínská kuchyň (ilustrační foto) foto: Shutterstock

Kuřecí Kung pao

  • 160g  kuřecích stehen bez kůže a kostí nakrájená na menší kousky
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • sůl a pepř
  • 1 lžička cukru
  • olej na smažení
  • 2 ks jarní cibulky  nakrájené na 2 cm kousky
  • 10 g sušených chilli papriček
  • 10 g zázvoru nakrájeného na kostičky
  • 10 g česneku nakrájeného na kostičky
  • 50 g arašídů (celých a vyloupaných a osmažených v oleji)
  • 3g sečuánského pepře
  • 3 lžíce světlé sojové omáčky
  • 1 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 5 lžic kuřecího vývaru
  • bramborový škrob namočený ve vodě na zahuštění (1 lžička)

Postup: Kuřecí maso ochutíme solí, pepřem a cukrem. Obalíme v solamylu a usmažíme v vysoké vrstvě oleje ve woku dozlatova. Maso necháme v cedníku okapat.

Ve woku na lžíci oleje orestujeme česnek a zázvor. Přidáme smažené maso, čili, arašídy, jarní cibulku, sečuánský pepř a krátce orestujeme. Přidáme sojové omáčky a vývar. Přivedeme k varu a dle potřeby dohustíme solamylem, aby omáčka vázala na maso. Dle potřeby dochutíme a podáváme.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...