Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kuřecí kůže jsou delikatesa. Ale musí se umět připravit, říká šéfkuchař

Jak je to s kuřecími kůžemi, které v Česku proslavil amatérský kuchař Láďa Hruška? Je to opravdu „sajrajt“, jak tvrdí odborníci na výživu, nebo jsou ve světě vyhledávanou delikatesou? „Kuřecí kůžičky se připravují formou chipsu, nebo se do nich balí maso. Vypečené kuřecí kůžičky jsou delikatesa. Akorát se jim musí dát péče a víc práce, než jak to ukazoval Láďa Hruška,“ říká šéfkuchař restaurace La Veranda Radek David v rozhovoru pro server Lidovky.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

14. 7. 2015 9:25

Kuřecí kůže z kuřat chovaných v  koncentráku jsou toxické a zdraví nebezpečné. Usazují se tam sv instva, které velkovýroba krmí drůbež. Domácí slepice je zase někde jinde, tady musí kuchař rozlišovat. Jsem chovatel slepic.

0 0
možnosti

Š. Apolen

13. 7. 2015 23:45

Kdo umí, umí.

0 0
možnosti

Š. Apolen

14. 7. 2015 0:06

Jinde mají za delikatesu grilovaná zvířecí střeva. Arabové poctí hosta očima z vařené beraní hlavy.

0 0
možnosti

13. 7. 2015 23:40

Neni nad prave ceske UHO.  Pred par lety jsem v suterenni restauraci nahore v Lipanske na Zizkove dostal pecenou, vysusenou kachnu s UHO. Brrrrrrr.

0 0
možnosti

13. 7. 2015 21:31

V pubertě jsme používali úsloví "Nedělej kůžičky" ve smyslu "Nedělej ciráty"...

Kdoví, zda se to používá dodnes.

0 0
možnosti

13. 7. 2015 23:31

To jste rikali holkam?

0 0
možnosti