Diskuze
Lahodná maďarská klasika. Jak na segedínský guláš podle foodblogerky?
Možná vám udělám trošku vítr v hlavě, když napíšu, že segedínský guláš není vůbec guláš a nemá nic společného s maďarským městem Segedín (Szeged). On je to totiž správně perkelt a v Maďarsku ho označují jako sikulský. Ale ať už tohle jídlo z jednoho hrnce nazveme jakkoli, rozhodně stojí za uvaření.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
L89i88b61o13r 68V46y71k69o19u67p12i98l
28. 3. 2021 19:18
Nejsem si jist, co zůstane z vepřových kostek, které byly ze všech stran opečeny, pak se 90 min. dusí a ve finále ještě dojíždějí se zelím. Vepřová vlákna?
0
0
možnosti
P57a18v71e47l 90B32e32ň92o
20. 3. 2021 19:25
Paní Lucie, perkelt je perkelt a není to segedínský guláš. Neblbněte lidi.
Napište Luciin recept, pak si pište, co chcete, ale nemudrujte.
0
0
možnosti
L96e15n65k24a 17Š76e58p58s71o59v45á
20. 3. 2021 18:28
V klasické maďarské kuchařce z šedesátých let žádná slanina není,žádný česnek a zelí se vaří mimo a pak se přidá. Česnek do segedínu nepatří. Hezký den!
0
0
možnosti
V80l45a19s92t65a 65M66o25k47r49ý
20. 3. 2021 7:05
Já dám přednost i u tohoto klasice od manželky, maminky, tchýně.
0
0
možnosti