Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lahodná maďarská klasika. Jak na segedínský guláš podle foodblogerky?

Možná vám udělám trošku vítr v hlavě, když napíšu, že segedínský guláš není vůbec guláš a nemá nic společného s maďarským městem Segedín (Szeged). On je to totiž správně perkelt a v Maďarsku ho označují jako sikulský. Ale ať už tohle jídlo z jednoho hrnce nazveme jakkoli, rozhodně stojí za uvaření.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejsem si jist, co zůstane z vepřových kostek, které byly ze všech stran opečeny, pak se 90 min. dusí a ve finále ještě dojíždějí se zelím. Vepřová vlákna?

0 0
možnosti

P57a18v71e47l 90B32e32ň92o

20. 3. 2021 19:25

Paní Lucie, perkelt je perkelt a není to segedínský guláš. Neblbněte lidi.

Napište Luciin recept, pak si pište, co chcete, ale nemudrujte.

0 0
možnosti

V klasické maďarské kuchařce z šedesátých let žádná slanina není,žádný česnek a zelí se vaří mimo a pak se přidá. Česnek do segedínu nepatří. Hezký den!

0 0
možnosti

Já dám přednost i u tohoto klasice od manželky, maminky, tchýně.

0 0
možnosti