Středa 4. srpna 2021, svátek má Dominik
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Diskuse k článku

Lahodná maďarská klasika. Jak na segedínský guláš podle foodblogerky?

Možná vám udělám trošku vítr v hlavě, když napíšu, že segedínský guláš není vůbec guláš a nemá nic společného s maďarským městem Segedín (Szeged). On je to totiž správně perkelt a v Maďarsku ho označují jako sikulský. Ale ať už tohle jídlo z jednoho hrnce nazveme jakkoli, rozhodně stojí za uvaření.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

L39i12b39o90r 98V41y22k67o46u74p97i83l 9456285619417

Nejsem si jist, co zůstane z vepřových kostek, které byly ze všech stran opečeny, pak se 90 min. dusí a ve finále ještě dojíždějí se zelím. Vepřová vlákna?

0/0
28.3.2021 19:18
Foto

P91a12v78e69l 70B23e93ň73o 1618661551770

Paní Lucie, perkelt je perkelt a není to segedínský guláš. Neblbněte lidi.

Napište Luciin recept, pak si pište, co chcete, ale nemudrujte.

0/0
20.3.2021 19:25
Foto

L37e61n22k72a 53Š56e89p64s43o48v60á 6681906892260

V klasické maďarské kuchařce z šedesátých let žádná slanina není,žádný česnek a zelí se vaří mimo a pak se přidá. Česnek do segedínu nepatří. Hezký den!

0/0
20.3.2021 18:28
Foto

H54a14v93e17l 68V86á89c32l53a26v 81K71o95t46a20z 8891188538920

Já dám přednost i u tohoto klasice od manželky, maminky, tchýně.

0/0
20.3.2021 7:05

Mnoho Rusů v sobě skrývá ukřivděného a žlučovitého Rusáka, říká cestovatel

Premium Na východě leží obrovská země, kterou jsme ještě před 30 lety museli povinně milovat. Fero Richard Hrabal-Kronďák ji...

Správnou technikou dýchání můžeme předejít i bolesti zad, radí fyzioterapeut

Premium Dýchání je provázané s tím, jak se člověk cítí. „Propojení dechu a emocí je neuvěřitelné,“ říká uznávaný fyzioterapeut...

Zmrzlinová mapa Česka. Přinášíme čtyřicet tipů, kde si dát blaho v kornoutu

Premium Zmrzliny jsou sladké, pikantní, plné ovoce nebo čabajkové, ze smetany či veganské, ale vždy řemeslně připravené a...