130 let

Meruňky (ilustrační foto) | foto: Profimedia

Léto voní po meruňkách. Ovoce, díky kterému nezestárnete a posílíte imunitu

Jídlo
  •   5:00
Kdo by jim odolal? Oranžové plody s červeným ruměncem jsou šťavnaté, sladké i kyselkavé a návykově dobré. Sametový vzhled z nich dělá krásky červencové úrody, která je právě teď v plném proudu.

Skvělé jsou nejen do džemů, kompotů, koláčů a knedlíků. Hodí se také k masu, sluší salátům a rozumí si s bylinkami. Meruňky dozrávají začátkem léta, setkat se ale můžete i s odrůdami plodícími v září. Meruňky patří z hlediska výživových hodnot k nejcennějšímu peckovému ovoci. Kromě toho, že chutnají, dělají našemu tělu i dobře. Posilují imunitu, zlepšují zrak i náladu, snižují hladinu cholesterolu, podporují krvetvorbu a bojují tak proti chudokrevnosti.

Autor: