Diskuze
Kuchařka Ládi Hrušky. Mrtvé jídlo, zácpa, plísně, hodnotí kůže a smažáky expert
Děkujeme za pochopení.
O. Schejbal
No určitě bez ohledu na kvalitu
štve Hruška výrobce a prodejce, kteří nabízejí podobné výrobky desetkrát dráž a asi i takové ty Pohlreichy a ostatní kutily.
P. K
Jidlo
Chapu, ze jidlo stoji penize a ze cena vyrobku je magicky klic, ze firmy se snazi uspokojit zakaznika priznivou cenou tak co levneji nahrazuji a nahrazuji ingredience za chemii a nahrazky dostat tu cenu co nejnize. A TO JE BOD kdy normalni yvrobek je nazyvan BIO. Nase babicky a dedecci a vsichni ti predtim jedli denne BIO stravu, z poli, sezonni produkci, nemeli precpane lednice a tak... kde asi je ten problem? A toto co tu vidim me jen prechazi nejen chut, ale nechapu kam se podel lidsky rozum. Je mi smutno, ze si lide nevazi sveho zdravi a jeste hur, ze firmy co to vyrabi vubec dovoli. Bohuzel na to prijdeme kazdy sam az je pozde tak jako ja.Plisne, zacpy, zanety strev.. jo dlouhodoba lecba, dnes na to koukam jinak, ctu co jim, delam si vlastni chleb, varim si doma, ted zacim studovat jak si udelat vlastni syry , marmelady,atd i Pohlreich mi zkazil iluze o restauracich,, Je to kazdeho vec. Jen mi nad tim rozum stoji. A ti co to podporuji a ji, preji do budoucna hodne zdravi
Musím se přímo smát,
když čtu tyto námitky expertů, kde jsou, když se sem pod pohledem veterinářů, hygieniků a kdoví koho ještě, dovážejí sajrajty ze zahraničí a u nás se pod stejnou značkou prodávají dráž než v okolních státech potraviny plnohodnotné a zdravotně nezávadné. Lidé zkrátka opravdu mají hluboko do kapes. No a když se dívám na ty různé pořady o vaření, kde mi tvrdí, že nadívané slavičí jazýčky jsou chutná, rychlá, vyvážená, sytá a levná večeře pro kamarády, tak opravdu není co dodat!!!!!
Láďa vaří
další recepty by mohly být jak si pochutnat na psích konzervách, anebo recepty z kafilérky. Levně, chutně, zdravě...
O. Horák
výživoví specialisté jsou také pěkní demagogové
Jejich vynálezy jako "zahleněná střeva" či "mrtvé jídlo" je opravdu síla. Co mrtvého může být na jídle? Možná převařená zelenina bude bez enzymů a vitamínů, ale minerální látky, vlákninu, cukry a bílkoviny bude obsahovat také.
Některé recepty Ládi Hrušky moc chuti nebudí, ale doporučuji mrknout na jeho stránky a ejhle, ono je tam receptů mnohem více a většina je běžných. Stejně tak asi těžko někdo bude jíst drůbeží kůže stále (ono se ani tak snadno nedají sehnat). Stejně tak je jasné, že žlučníkář si těžko dá mísu osmažených topinek, natož Hruškův chleborák.
Re: výživoví specialisté jsou také pěkní demagogové
Jistě, můj přítel je schopen sníst to a v takovém množství, co já bych nanejvýš jednou za rok ochutnala pro zvědavost. například jitrnice z obchodu u kterých jsem výrobu neviděla. Nepovažuji jej proto z méněcenného, jen za někoho kdo má tzv. kachní žaludek. Je hrůza jak se dokáží tvářit jako nadlidi.....
nevěřím
moc těm poradcům nevěřím. Měli by své názory fundovaně zdůvodnit a obhájit, například o těch kůžičkách byly v nyní cenzorem uzavřené diskuzi velmi zajímavé postřehy.
M. Kokeš
Ne, že bych obhajoval blafy od Hrušky
ale dával bych si dobrý pozor i na "výživové experty", co používají obraty jako
"použití mikrovlnné trouby taky není nic moc pro uchování živin v potravině", "zahlením si trávicí trakt", "podpoří v našem těle rozvoj plísní"...
:-O
to snad nikdo nemuze jist, vzdyt to je humus .... . Ten clovek by mel byt verejne bicovan
Jakou kvalifikaci má ten výživový expert?
Na prvním receptu nevidím nic špatného, vajíčko i sýr obsahují spoustu důležitých živin a tahle úprava je zdravější než smažení. Chutnat to asi nijak zvlášť nebude, ale proti gustu žádný dišputát. Kuřecí kůži nemusím, ale když to někomu chutná, proč ne. A receptů, které používají ztvrdlý chleba, je spousta.
Mnohem větší pozor než na škodlivé tuky si dávejte na lidi, kteří používají výrazy jako "zahlenění organismu" nebo "hromadění (čehokoliv) ve střevech".