Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Luxusní restaurace ve stylu street food. Ochutnejte netradiční tataráky i indonéskou kuchyni

Jídlo

  5:00
Praha - Máte chuť na luxusní pokrmy, ale nechce se vám chodit do drahých restaurací? Vyzkoušejte vyhlášené podniky v Manifestu na pražském Smíchově.

Klasické i netradiční tataráky foto: Miska by Zatiší Group

Miska by Ztiší Group

Na své si v Tartare House přijde každý. Pro příznivce klasiky je připraven hovězí tatarák z květové špičky s houbami shiitake. Exotikou voní lososový tatarák s pikantním kimchi, korejským pokladem z fermentovaného zelí.

Zkrátka nepřijdou ani vegetariáni - řepový tatarák s ricottou doplní estragon a kopr, krémový lilkový tatarák s houbami, cizrnou a lanýžovým olejem nadchne možná i milovníky masa. Na srpen jsou připraveny tatarákové speciality od hostujících restaurací Bellevue, Mlýnec a V Zátiší.

Lososový tatarák
Řepový tatarák

Yazu by SaSaZu

Šéfkuchař Ari Munandar přináší nový koncept asijského „street food“ v podání prvotřídní restaurace. Díky jeho kulinářskému umění se ocitnete v chuťovém ráji asijských pouličních stánků a ochutnáte to nejlepší, co mohou kuchyně různých asijské zemí nabídnout. Jídelní lístek nabízí pro každého něco. Jako předkrm lze zvolit Gado Gado salát se zeleninou, vajíčkem a tofu nebo balinéský kachní salát s citrónovou trávou a chilli omáčkou. 

Máte rádi polévky? Pak máte na výběr mezi japonským kuřecím ramenem, tedy vydatným vývarem s nudlemi, polévkou s knedlíčky wonton plněnými krevetami a vepřovým, která je oblíbená v Číně, kachní polévkou s nudlemi nebo malajskou laksou. Laksa je ostrá polévka s chilli papričkami a rýžovými nudlemi, která je populární v Malajsii, Singapuru, Indonésii a jižním Thajsku a která je oblíbená mezi čínskými přistěhovalci na malajském poloostrově.

Autor: