130 let
Máslové lanýže s mořskou solí podle cukráře Josefa Maršálka

Máslové lanýže s mořskou solí podle cukráře Josefa Maršálka | foto: Moderní česká cukrařina

Recept

Máslové lanýže s mořskou solí podle cukráře Josefa Maršálka

Jídlo
  •   5:08
Čokoládové bonbony jsou neuvěřitelně dobré, a proto nebezpečně návykové. Většinou stačí kousek či dva pro dokonalý chuťový zážitek a také pro zasycení.

Opět máte před sebou velmi flexibilní recept, který můžete donekonečna ochucovat různými přírodními aromatickými esencemi. Čokoláda miluje ovoce stejně jako květinové parfémy.

Na Ganache

  • 200 g 70 % hořské čokolády
  • 100 g smetany
  • 50 g sekaného kandovaného ovoce
  • 50 g másla
  • 2 g mořské soli

Smetanu přivedeme spolu se solí k varu. Nalijeme na čokoládu a necháme rozpustit. Po částečném zchladnutí vmícháme poloměkké máslo a kandovanou kůru. V chladničce necháme ztuhnout.

Na dokončení:

  • 50 g kakaa
  • třpytky

Postup: Odleželou hmotu nabíráme lžičkou a v dlaních tvoříme nepravidelné kuličky. Ty protřepeme v kakau. Dozdobíme třpytkami a necháme dobře vychladit.

Recept pochází z kuchařky Josefa Maršálka Moderní česká cukrařina. 

Autor: Lidovky.cz