Opět máte před sebou velmi flexibilní recept, který můžete donekonečna ochucovat různými přírodními aromatickými esencemi. Čokoláda miluje ovoce stejně jako květinové parfémy.
Na Ganache
- 200 g 70 % hořské čokolády
- 100 g smetany
- 50 g sekaného kandovaného ovoce
- 50 g másla
- 2 g mořské soli
Smetanu přivedeme spolu se solí k varu. Nalijeme na čokoládu a necháme rozpustit. Po částečném zchladnutí vmícháme poloměkké máslo a kandovanou kůru. V chladničce necháme ztuhnout.
Na dokončení:
- 50 g kakaa
- třpytky
Postup: Odleželou hmotu nabíráme lžičkou a v dlaních tvoříme nepravidelné kuličky. Ty protřepeme v kakau. Dozdobíme třpytkami a necháme dobře vychladit.
Recept pochází z kuchařky Josefa Maršálka Moderní česká cukrařina.