Úterý 2. března 2021svátek má Anežka 0 °C skoro jasno Předplatné LN
Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Menu na míru. Sázím na čerstvé suroviny a bylinky, říká Punčochář

Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Jan Punčochář | foto: Archiv Jana Punčocháře

Šéfkuchař pražské restaurace Grand Cru Jan Punčochář představuje Chef’s choice menu. V rámci nového konceptu svým hostům vaří menu na míru založené na sezónních čerstvých surovinách.

„Jednotlivé chody se každý den mohou měnit. U nového Chef’s choice menu často improvizuji a používám nejčerstvější ingredience, ale občas i suroviny, které konkrétní hosté nikdy nejedli nebo k nim nemají kladný vztah ještě třeba ze školních let. Baví mě ukazovat, že i to, co nepatří mezi oblíbené potraviny může chutnat skvěle,“ upřesňuje oceňovaný šéfkuchař.

ŠÉFKUCHAŘ JAN PUNČOCHÁŘ PÍŠE PRAVIDELNĚ GLOSY PRO SERVER LIDOVKY.CZ

Loňský vítěz ankety Zlatý kuchař a šéfkuchař restaurace Grand Cru pro své hosty připravuje nabídku založenou na čerstvosti a originalitě. „Před večeří se hostů pochopitelně ptám na případné alergie či jídla, která nechtějí jíst. Sestavení menu je pak čistě na mně a mém kuchařském týmu. V rámci Chef’s choice menu připravujeme recepty v netradičním provedení se smyslem pro detail a sezónnost, člověk si pak s hostem může krásně hrát jak v jídle, tak i v párování s víny, “ vysvětluje Punčochář.

Se začátkem jara se v restauraci obměnila rovněž stálá nabídka menu. Mezi hlavními chody hosté nově narazí na zlatého pstruha s omáčkou ze šťávy z kysaného zelí a stročkem, kačera s pečeným celerem, červenou čekankou a omáčkou s pálenkou z černého rybízu nebo třeba daňka s pečenými jablky na dřevěném uhlí a omáčkou z vlašských ořechů. „Chci, aby současná stálá nabídka reflektovala jarní období. Proto momentálně připravujeme předkrmy jako sardinky nakládané v rebarborové šťávě s fenyklem a chilli nebo taštičky plněné olivovým olejem s hráškem a jeruzalemským artyčokem,“ dodává Punčochář.

Pýchu dnes nazýváme zdravým sebevědomím, promlouvá k lidem profesor Kašparů

Lékař, psychiatr, vysokoškolský profesor a řeckokatolický kněz Jaroslav... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Sedm hlavních hříchů jsme si přejmenovali. Z neřestí jsme vytvořili ctnosti, a tak se možná není čemu divit, že se...

Jako žena jsem byla ve Vatikánu poněkud výrazná, vzpomíná farářka Kopecká

Martina Viktorie Kopecká, farářka Církve československé husitské | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Svým vzhledem působí rozruch na mnoha místech, dokonce i ve Vatikánu. Je mladá, krásná a hlavně progresivní. Život...

Velký horoskop pro rok 2021: Čeká nás klidnější rok, který poodhalí budoucnost

Ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Po výjimečném roce 2020, kdy se na nebi setkali všichni velcí astrologičtí hráči jako Pluto, Saturn a Jupiter ve...

Tátové, už také můžete krmit. S HiPP BIO Combiotik® tekutou mléčnou výživou
Tátové, už také můžete krmit. S HiPP BIO Combiotik® tekutou mléčnou výživou

S tekutým pokračovacím mlékem HiPP BIO Combiotik® si nyní mohou maminky odpočinout, krmení miminka totiž zvládnou i tatínkové. Ideální je také na...